Znani prvi državni prvaki 2011 v modernih tekmovalnih plesih

Na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani je v organizaciji Plesnega kluba Urška Ljubljana in Plesne zveze Slovenije od petka 27. do nedelje 29. maja 2011 potekalo državno prvenstvo, mladinsko državno prvenstvo in pionirsko državno prvenstvo v modernih tekmovalnih plesih. V treh dneh se je na plesišču zvrstilo 1741 plesalcev hip hopa, disca, electric boogieja, break dancea, stepa in jazza iz  42 klubov. Po medaljah so posegli plesalci 24  klubov, in sicer so bili najuspšnejši plesalci PK Urška Ljubljana z osvojenimi 37 medaljami, PK Bolero Ljubljana s 24, PD Blejski plesni studio z 18, D Kazina s 17, PK Miki Domžale s 14 in PK Zeko z 12 medaljami.

Najuspešnejši plesalci so si priplesali tudi mesto v reprezentanci in bodo Slovenijo že kmalu zastopali na EP v modernu v Novem Sadu v Srbiji, EP v discu v Kielcah na Poljskem in EP v hip hopu, electricu in breaku v Slagelseu na Danskem.

Državni prvaki so bili v nedeljo povabljeni na Gala revijo prvakov, katere posnetek bo predvajan v nedeljo, 19. 6. 2011 ob 19. uri na Kanalu A.

Rezultate si lahko ogledate na povezavi: http://www.plesna-zveza.si/moderni-tekmovalni-plesi/rezultati-tekmovanj-223699/