Zlate medalje tudi v Frankfurtu

Frankfurt, 3.–7. 10. 2012 – Svetovno prvenstvo v jazzu in modernu

V četrtek so na plesišče stopili tudi plesalci na SP v Frankfurtu in si s svojimi odličnimi nastopi priplesali stopničke.

Staša Tušar (PK Urška LJ) je ubranila lanskoletni naslov mladinske svetovne prvakinje med jazz solistkami. Na 3. stopničko se je v isti disciplini povzpela Barbara Krašovec (D Kazina). Med članskimi modern solisti smo imeli v finalu dva plesalca: Jure Gostinčar (PD BPS Radovljica) si je priplesal naslov svetovnega podprvaka, na 6. mestu pa je tekmovanje zaključil Jan Ravnik (D Kazina).

Naslov otroške svetovne prvakinje je med jazz deklicami osvojila Maša Pušnik (PK Urška LJ), njena klubska kolegica Neja Horvat pa si je priplesala 6. mesto.

Finalistki smo imeli tudi med mladinskimi modern dvojicami, kjer sta Patricija Crnkovič in Maja Osojnik (D Kazina) za las zgrešili stopničke in tekmovanje zaključili na 4. mestu.

V Frankfurtu je v petek tretjič zadonela slovenska himna. Članska modern mala skupina The force (D Kazina) se je povzpela na najvišjo stopničko, saj so plesalci osvojili naslov svetovnih prvakov. Matej Voušek (D Kazina) si je med članskimi jazz solisti priplesal 5. mesto.

V soboto smo imeli po dve solistki tudi v finalih modern solistk. Petra Zupančič (D Kazina) je nova svetovna prvakinja, Klara Lainšček (D Kazina) pa se je povzpela na 3. stopničko. Arnika Matko Juvančič je nova mladinska svetovna prvakinja, medtem ko je Barbara Krašovec (obe D Kazina) osvojila 4. mesto.

V frankfurtski Fraport areni, kjer tekmuje več kot 1000 plesalcev iz 21 držav, je zmagala tudi otroška jazz mala skupina Kiss of a spider woman (PK Urška LJ). Mladinska jazz formacija Fire (PK Urška LJ) je tekmovanje zaključila na 4. mestu.

Kot zadnja Slovenca sta se na plesišče podala Tina Turk in Matej Voušek (D Kazina), ki sta med jazz dvojicami osvojila bronasto medaljo.  

Za Slovence je bil zlat tudi zadnji dan v Fraport areni. Na najvišjo stopničko sta se povzpela Petra Zupančič in Jan Ravnik (D Kazina) med modern pari. Barbara Krašovec in Tina Turk (D Kazina) sta bili v isti disciplini 4.

Za še eno in skupaj 8 zlato medaljo pa je poskrbela mladinska modern mala skupina Swiss knife (D Kazina). 

Vsem reprezentantom in njihovim  trenerjem ter koreografom iskreno čestitamo.