Zlat zaključek SP V Mikolajkiju

V Mikolajkiju na Poljskem se je danes, 10. 12. 2011, zaključilo Svetovno prvenstvo v jazzu, modernu in baletu, ki se ga je udeležilo tudi 76 slovenskih reprezentantov.

Mladinke so že prvi tekmovalni dan poskrbele za medalje. Staša Tušar (PK Urška LJ) si je priplesala naslov mladinske svetovne prvakinje v jazzu, bron pa si je priplesala Barbara Krašovec (Društvo Kazina). Klara Senica (PK Miki Domžale) in Petra Peček (PK Bolero LJ) sta si delili 11. mesto, Nina Dremelj (PK Wolfy) pa je bila 16. S tekmovanjem je zaključila tudi jazz dvojica v sestavi Petra in Klara Peček (PK Bolero LJ), ki je zasedla 6. mesto.

Odlični nastopi slovenskih plesalk so se nadaljevali tudi drugi tekmovalni dan, ko sta si odličji priplesali kar dve mladinski solistki v modernu - Arnika Matko Juvančič srebrno in Barbara Krašovec bronasto, Patricija Crnkovič pa se je uvrstila na nehvaležno 4. mesto, vse tri plesalke prihajajo iz Društva Kazina, medtem ko je Petra Peček (PK Bolero LJ) zasedla 9. mesto, njena sestra Klara Peček pa 14. mesto. S tekmovanjem sta zaključili tudi jazz solistiki članici Anamarija Bagarić (PK Urška LJ), ki je zasedla 15. mesto, in Ondina Kerec (PK Wolfy), ki je bila 22. Nastopila je tudi mladinska modern mala skupina Začarane Zofke (Društvo Kazina), ki si je priplesala 13. mesto.

Uspešni nastopi tudi za modern članice. Petra Zupančič (Društvo Kazina) si je priplesala bronasto medaljo, medtem ko je bila njena klubska kolegica Klara Lainšček 4. Med jazz pionirkami pa je blestela Maša Pušnik (PK Urška LJ), ki je tekmovanje zaključila na drugi najvišji stopnički in se tako okitila s srebrno medaljo.

Četrti tekmovalni dan so oder osvojili solisti. Oba tekmovalca v modernu, sta si priplesala stopničke. Goran Kusić (Društvo Kazina) je novi svetovni prvak, medtem ko si je Jure Gostinčar (PD Blejski plesni studio) priplesal bronasto medaljo. Članska jazz mala skupina Illusion (PK Urška LJ) je za las zgrešila stopničke in osovjila 4. mesto. Nastopili pa sta tudi dve mladinske modern dvojici iz Društva Kazina - Alma Jakoš in Sara Remec sta bili 13., Tina Dernovšek in Patricija Tesner pa 16.

Tudi zadnji dan je bil za Slovence zlat, saj sta si članska modern formacija Reversal (Društvo Kazina) in mladinska jazz mala skupina Palladio (PD Blejski plesni studio) priplesali zlati medalji in s tem naslova svetovnih prvakov. Sara Mlakar in Jure Gostinčar (PD Blejski plesni studio) sta se uvrstila na 4. mesto med modern pari, Jure med jazz solisti pa je priplesal do bronaste medalje, medtem ko je bil solist Drejc Dergan (Društvo Kazina) 4. Mladinska jazz mala skupina Fun for me (PK Urška LJ) je tekmovanje zaključila na 9. mestu, članska modern formacija Shadows on the wall (Društvo Kazina) pa prav tako na 9. mestu.