ZAPUSTIL NAS JE KOLEGA STANE ŠINKOVEC

Spoštovani,

sporočamo vam, da je včeraj, 20. 4. 2015, svojo zadnjo tekmo z boleznijo dokončno izgubil naš dolgoletni kolega – plesni sodnik MTP – Stane Šinkovec, ki je bil kot sodnik z nami še na zadnjem pokalnem turnirju v aprilu.

Stane je bil eden od začetnikov uličnih plesnih disciplin pri nas, predvsem strokovnjak na področju electric boogija in break dancea. Bil je tudi eden od začetnikov/ustanoviteljev sekcije za show ples (kasneje moderni tekmovalni plesi) pri nas. Bil je član prvega izvršnega odbora sekcije od ustanovitve, leta 1989, in še naprej. Deloval je v klubu KUD RENOME iz Trbovelj, ki je tekmoval v disciplinah electric boogie, disco ter step. Njegovi tekmovalci v electric boogieju so v tistem času dosegali odlične uvrstitve – tudi kolajne – na evropskih in svetovnih prvenstvih. Stane je zvanje sodnika pridobil praktično ob nastanku sekcije in je bil od takrat vseskozi prisoten na naši tekmovalni sceni kot sodnik.

Dolgoletni trener in sodnik MTP je bil vedno korekten in konstruktiven, pozitiven in predvsem zmagovalec do zadnjega.

V imenu vseh sodnikov MTP mu sporočamo:

»Dragi Stane, ne bomo te pozabili in ne bomo se predali malodušju, kriticizmu. Česar še nismo postorili, bomo pljunili v roke in se lotili dela, četudi se zavedamo, da bomo vmes delali napake. A brez napak in raziskovanja tudi ni pravega napredka, to smo si večkrat znali povedati. Pogrešali bomo tvoj optimizem in odličen odnos do vseh. Upamo, da si našel svoj mir in da boš ponovno delal kaj v plesu, na tistem drugem svetu …«

V imenu sodniške organizacije MTP zapisala: Diana Drobnič Gorenc in Jadran Živković

Od Staneta se bomo poslovili v četrtek, 23. 4. 2015, ob 16. uri v Lozicah pri Podnanosu.