Zadnje poglavje 2013 - SP v modernu in jazzu

Slovenska reprezentanca se je v ponedeljek, 9. 12. 2013,  preselila na zadnje plesno prizorišče letošnjega leta, in sicer na Svetovno prvenstvo v modernu, jazzu in baletu, ki poteka v Mikolajkiju na Poljskem. Na prvenstvo je prijavljenih več kot 1300 plesalcev iz 19 držav, slovenska ekipa pa šteje 75 članov.

Znani so že prvi rezultati. Solistka Neja Horvat (PK Urška Ljubljana) je osvojila naslov otroške svetovne prvakinje med jazz solistkami. Vse mladinke pa so se uvrstile v naslednji krog tekmovanja.

Vrhunski rezultati tudi drugi tekmovalni dan, in sicer so modern solistke mladinke poskrbele za trojne slovenske stopničke. Arnika Matko Juvančič (D Kazina) je naslovu iz Riese dodala še naslov mladinske svetovne prvakinje v modernu, naslov podprvakinje si je priplesala Staša Tušar (PK Urška Ljubljana), na tretjo stopničko pa se je povzpela Sabina Pajmon (D Kazina). Med jazz solistkami mladinkami je Maja Pogačar (PD BPS Radovljica) zasedla 13. mesto. Medaljista pa smo dobili tudi med modern solo člani, kjer je bron osvojil Luka Ostrež (D Kazina), medtem ko se je Matic Bizjak (D Kazina) uvrstil na 7. mesto. Članska jazz dvojica Sara Medja in Nastja Smukavec (D Kazina) sta si priplesali 10. mesto.

Uspešno tudi jazz solistke članice - Barbara Krašovec (D Kazina) do naslova podprvakinje in Patricija Crnkovič (D Kazina) do brona, Klara Senica (PK Miki Domžale) do 8. mesta. Mladinski jazz duo Taja Valjavec in Katja Turk (D Kazina) se je uvrstil na 4. mesto. Do srebrne medalje pa tudi mladinska jazz skupina Whats your colour? (PK Urška Ljubljana), medtem ko so si Hauskeepers (PD BPS Radovljica) priplesale 6. mesto, skupina Arise (PŠD NLP) pa je tekmovanje zaključila na 11. mestu.

Vsaka zmaga je sladka, a najslajša je tista, ko te celoten sodniški panel sodi na 1. mesto. In to se je na petek 13. zgodilo kar trem slovenskim skupinam. Novi svetovni prvaki so modern mala skupina Sail, modern formacija Conception in mladinska  modern mala skupina Perpetuum mobile (vsi D Kazina). Za dodatno veselje v slovenskem taboru so poskrbeli še druga mladinska skupina Variation of static (D Kazina) s 7. mestom in ostali tekmovalci, ki so se uvrstili v naslednji krog.

Slovenci vrhunsko tudi zadnji dan. Petra Zupančič in Jan Ravnik (D Kazina) sta si med modern dvojicami prisvojila naslov svetovnih prvakov, titula pa je pripadla tudi mladinski modern dvojici Sabini Pajmon in Arniki Matko Juvančič (D Kazina). Petra Zupančič je bila uspešna tudi med solistkami, priplesala si je 2. mesto, medtem ko je bila njena klubska kolegica Patricija Crnkovič 3., s 5. mestom pa je uspeh dopolnila še ena članica Kazine Tina Turk. Mladinska jazz formacija Diamonds (PK Urška Ljubljana) je osvojila 6. mesto. Za zaključek z odliko pa je poskrbela še mladinska modern formacija La Linea (D Kazina), ki si je priplesala naslov mladinskih svetovnih prvakov.

Vsem udeležencem, njihovim trenerjem in koreografom izrekamo iskrene čestitke in jim želimo varno pot domov ter lepe praznike.