Z državnega prvenstva na evropski oder

Tekmovalci modernih tekmovalnih plesov, ki so se minuli vikend potegovali za naslove državnih prvakov že uspešni na Evropskem prvenstvu v modernu in Svetovnem pokalu v jazzu v Novem Sadu.

Že prvi dan si je zmago na tekmi svetovnega pokala priplesala pionirska državna prvakinja v jazzu Maša Pušnik (PK Urška LJ).

Na evropskem prvenstvu v modernu so tekmovale le solistke mladinke in najuspešnejša z osvojenim bronom je bila Patricija Crnkovič (Društvo Kazina). Petra Peček (PK Bolero LJ) si je priplesala 5. mesto, Barbara Krašovec (Društvo Kazina) 7. mesto, na 9. je tekmovanje zaključila Maša Marinšek (PK Urška LJ), 25. je bila Klara Peček (PK Bolero LJ).

Zelo uspešne pa so bile mladinke tudi na svetovnem pokalu v jazzu. Zmago si je priplesala aktualna državna prvakinja Staša Tušar (PK Urška LJ), 2. mesto Maša Marinšek (PK Urška LJ) in 4. mesto Barbara Krašovec (Društvo Kazina). Na 14. mestu je Klara Senica (PK Miki Domžale) in na 19. mestu Nina Dremelj (PK Wolfy).

Pomerili so se tudi mladinski jazz pari. 5. mesto sta osvojili državni prvakinji sestri Petra in Klara Peček (PK Bolero), 7. mesto Monika Karnar in Eva Weisseisen (PK Miki Domžale) in 9. mesto njuni klubski kolegici Laura Potočnik in Lana Smolnikar.

Na 1. mesto se je zavihtela mladinska jazz mala skupina iz PD Blejski plesni studio s koreografijo Palladio, na 6. pa Fun for me iz PK Urška LJ.

Tudi formacijska zmaga je pripadla Sloveniji, in sicer si jo je priplesala mladinska formacija Better place (PK Urška LJ), na 2. mesto pa se je uvrstila formacija Is this the end? (PD Blejski plesni studio).

Uspešni tudi člani. Aktualna državna prvakinja v jazzu Anamarija Bagarić (PK Urška LJ) je osvojila 2. mesto, na 3. se ji je pridružila klubska kolegica Tadeja Horvat, 9. mesto si je priplesala Manca Smolič (PK Bolero LJ). Bron so si priplesale članice male skupine Damn jazz (PK Urška LJ) in 5. mesto Rolling in the deep (PK Urška LJ) ter 14. mesto Girls with diamonds (PD Blejski plesni studio). Solist Drejc Derganc (D Kazina) je zasedel 8. mesto. Med dvojicami sta srebro domov odnesli Anamarija Bagarić in Tajda Podobnik (PK Urška LJ), na 4. mesto sta se uvrstili Pija Dolničar in Teja Mekinc, 8. mesto pa so si razdelile Petra Rotar in Nina Šutič ter Maša Vilfan in Katja Pislak (vse PK Urška LJ).