WDSF WORLD DANCESPORT GAMES 2013

Ljubljana, 17. 9. 2013 – V zgodnjih jutranjih urah so v kitajski Tajpej odpotovali naši plesalci, ki bodo zastopali slovenske barve na WDSF WORLD DANCESPORT GAMES 2013 KAOSHIUNG, CHINES TAIPEI v disciplini HIP HOP. Pesti bomo držali za solistki NIKO BOLČIČ in URŠKO RUBIN, dvojici NIKA BOLČIČ/MONIKA VESELČIČ in ENEJA MARUŠIČ/ANJA KRMAC ter malo skupino FTW.

Poleg naštetih plesalcev pa so v Kaoshiung odpotovali tudi predsednik PZS mag. Drago Šulek, predsednica MTP sekcije, IDO Vice president, Sport and Competition Director Fiona Johnson Kocjančič, Miha Krušič – predstavnik IDO Slovenia in plesalci ROKENROLA ter STANDARDNIH IN LATINSKOAMERIŠKIH PLESOV.

In tukaj že prvi utrinki iz Tajpeja!

In ZMAGA gre v Slovenijo!

Slovenski predstavniki so se odlično izkazali. Mala hip hop skupina FTW je zmagala, Urška Rubin in Nika Bolčič sta si razdelili 3. mesto, prav tako 3. mesto sta si priplesali Nika Bolčič in Monika Veselčič med dvojicami, Eneja Marušič in Anja Krmac pa sta osvojili 11. mesto.

V latinskoameriških plesih sta Slovenijo zastopala Kristijan Burazer in Martina Plohl, ki sta si priplesala odlično 7. mesto, v standardnih plesih pa sta Miha Vodičar in Nadiya Bychkova tekmovanje zaključila na 14. mestu.

Rokenrolaša Franci Pevc in Tina Rabič sta se uvrstila na 11. mesto.

Vsem iskreno čestitamo.

Tukaj pa si lahko pogledate intervju z zmagovalkami.