V Riesi odzvenel zven kovinskih ploščic

Riesa, december 2014 - V nemški Sachsen areni je od 2. do 6. decembra odmeval zven kovinskih ploščic 1.300 plesalcev stepa,  ki so se udeležili Svetovnega prvenstva 2014.


V sredo so bili razglašeni zmagovalci v otroških kategorijah, kjer je imela letos maloštevilčna slovenska reprezentanca le dva predstavnika. Solistka Ela Potočnik (PK Forma), je svoj premierni nastop na svetovnem odru zaključila na 21. mestu, medtem ko je bil nekoliko izkušenejši solist Tomy Gaberšček Škoda (PK Lukec) 14.

Uspešno so nastopali tudi mladinci. Solistka Sara Jurkas Omerzo (PK Lukec) si je pristepala 9. mesto, medtem ko je njena klubska kolegica Lena Škoda osvojila 32. mesto. Med malimi skupinami je urstitev v polfinale uspela skupini Happy tap (PK Forma), ki je na koncu tekmovanje zaključila z 9. mestom, na 23. mesto pa se je uvrstila skupina Happy feet (PK Lukec). Finalne odločitve mladincev so bile na sporedu v petek.

S svojimi nastopi pa so uspešno opravili tudi člani. V sobotno finale sta se med dvojicami uvrstila Sebastijan in Luka Vodlan (PK Lukec), ki sta v močnem finalu osvojila 7. mesto, in med trii Folk tap (PK Lukec), v katerem je poleg bratov Vodlan plesala še Brina Lukež, ki je prav tako osvojil 7. mesto. Do enake uvrstitve, a za las zunaj finala, je pristepal tudi solist Amadej Jankovič (PK Forma), ki je tekmoval še med dvojicami, in sicer z Ajdo Krivec, osvojila sta 12. mesto. Na odličnem 9. mestu je tekmovanje zaključila mala skupina Don't phunk with my heart (PK Lukec), solistke pa so se razvrstile na 13. mesto - Maja Osojnik (D Kazina), 14. mesto - Sara Živkovič (PK Bolero LJ) in 19. mesto - Ajda Krivec (PK Forma). Med solisti je tekmoval tudi Luka Vodlan (PK Lukec), ki je tokrat osvojil 16. mesto, med dvojicami sta plesali še Brina Lukež in Dana De Costa (PK Lukec) s končnim 17. mestom, 15. mesto pa si je priplesala formacija A little party (PK Forma).


Čestitke vsem plesalcem in koreografom ter trenerjem!

Fotografije sta posnela Tony Maher in Bojana Vodlan.