V Pragi še zadnji dan SP v show danceu '14

V Pragi (Češka) – 6. 9. 2014 – kjer se je v torek zbralo več kot 2200 iz 26 držav, poteka zadnji dan Svetovnega prvenstva v show danceu, slovenski plesalci pa so že osvojili 13 medalj, himna je odmevala 7-krat. Še posebej uspešen je bil petkov večer, ko so bile v finalu solistk članic vse 4 slovenske tekmovalke in so zasedele prva štiri mesta. Kot nova svetovna prvakinja je bila okronana Patricija Crnkovič, podprvakinja je Arnika Matko Juvančič (obe D Kazina), na tretjo stopničko se je povzpela Staša Tušar (PK Urška LJ), tik pod zmagovalnim odrom pa je tekmovanje zaključila  Klara Lainšček (D Kazina). Predstavnici smo imeli tudi med članskimi ženskimi dvojicami, kjer sta si Teja in Sandra Rupnik (PK Bolero LJ) priplesali srebro. Dobili pa smo tudi mladinske svetovne prvake med malimi skupinami, in sicer so naziv osvojili Inči (PK Bolero LJ), v finalu na odličnem 4. mestu pa je bila še skupina Paris (PK Urška LJ). Za dodatno veselje v slovenskem taboru pa je z zmago poskrbela članska 2 formacija My regular day (PK Forma).

Dan prej so bili za mladinske svetovne prvake razglašeni plesalci formacije Pool game (PK Bolero LJ), na 4. mestu so se jim pridružili plesalci formacije The new tribe (PK Urška LJ).  Med mladinskimi solistkami si je naslov mladinske podprvakinje priplesala Maša Pušnik (D Kazina), 3. je bila Neja Horvat (PK Urška LJ). Slednja pa si je v paru z Michelom Kanyem Obengo priplesala še naslov prvakinje med mladinskimi dvojicami. Michel je kot solist osvojil 6. mesto.

Blesteli pa so tudi naši najmlajši reprezentanti. V kategoriji formacije otroci si je Chicken day (D Kazina) priplesal 3. mesto, medtem ko se je mala skupina Big robbery (D Kazina) povzpela na najvišjo stopničko. Kar dve finalistki pa smo imeli tudi med deklicami, kjer je zmagala Lana Klemen (D Kazina), na 5. mestu pa je tekmovanje zaključila njena klubska kolegica Neli Crnkovič.

Kmalu še rezultati zadnjega dne (finala članov) in fotografije ...