V Kočevju so si v latinskoameriških ritmih najboljši slovenski plesni pari priplesali naslove državnih prvakov za leto 2014

V soboto popoldne, 8. 3. 2014, je v športni dvorani v Kočevju potekalo letošnje državno prvenstvo v latinskoameriških plesih. Na prvenstvu se je pred številnimi gledalci in ljubitelji športnega plesa pomerilo 63 plesnih parov iz 13 slovenskih plesnih klubov, v starostnih kategorijah od mlajših pionirjev do seniorjev ter v kategoriji profesionalnih plesalcev. Gostitelj in organizator letošnjega državnega prvenstva je bil Plesni klub Jasmin iz Kočevja, ki je uspel pripraviti in izpeljati odlično in atraktivno plesno tekmovanje.

Državno prvenstvo je potekalo v dveh delih. Popoldanski del se je začel s polfinalnimi tekmovanji na katerem so se vsi prijavljeni tekmovalni pari najprej pomerili za uvrstitve v finala, na večernem delu pa so se najboljši plesni pari pomerili še v finalnih odločitvah. Pred začetkom finalnega dela in ob otvoritvi prvenstva sta tekmovalce in gledalce v krajših nagovorih pozdravila pokrovitelj letošnjega državnega prvenstva predsednik Državnega zbora Republike slovenije Janko Veber in predsednik Plesne zveze Slovenije Drago Šulek.

Mesta državnih prvakov v posameznih starostnih kategorijah so si priplesali naslednji plesni pari:

 Miha Vodičar - Nadiya Bychkova med člani (Plesni klub Pingi Maribor)
 Miha Žerjav – Valeriya Musina med starejšimi mladinci (plesni klub Urška)
 Jarnec Ivan – Ana Ekart med mladinci (Plesni klub Pingi Maribor)
 Jan Hafner – Pina Eržen med mlajšimi mladinci (Plesni klub Urška)
 Žan Ravnikar – Veronika Kajin med pionirji (Plesni klub Urška)
 Enej Eržen – Tara Por med mlajšimi pionirji (Plesni klubPlesna zvezda)
 Marko Orehek – Natja Orehek med seniorji (Plesni klub Miki Domžale)

Državna prvaka v latinskoameriških plesih med profesionalnimi pleesalci pa sta postala:

 Miša Cigoj - Nika Bagon (plesni klub Urška Ajdovščina)

Ob koncu prvenstva je potekala slovesna razglasitev letošnjih državnih prvakov v latinskoameriških plesiih za leto 2014. Medalje in spominske pokale so novim državnim prvakom, poleg predsednika Plesne zveze Slovenije Draga Šuleka, podelili olimpionik Miro Cerar v mlajših kategorijah in predsednik Državnega zbora Republike Slovenije Janko Veber.

Uradne rezultate in uvrstitve vseh plesnih parov si lahko ogledate na spletnih straneh Plesne zveze Slovenije, na povezavi: http://goo.gl/9n9VCW .  Posnetek prireditve pa na http://youtu.be/9iMs7-RDU1M  

Posnetek final najdete tu:
- otvoritev + pionirji: http://youtu.be/RqpL3K9ZTqo  
* mladinci: http://youtu.be/MwN0jGGrxlg
* st.mladinci + seniorji: http://youtu.be/xttD5Tu27js
* člani + profesionalci: http://youtu.be/wNgaPfGx5Jo

Plesna zveza Slovenije