V Domžalah smo dobili nove državne prvake v LA plesih

Danes je v športni dvorani komunalnega centra Domžale v organizacije PK Miki Domžale potekalo letošnje državno prvenstvo v latinskoameriških plesih. Prvenstva se je udeležilo 64 plesnih parov iz 15 članic PZS. Plesni pari so se pomerili v osmih kategorijah, od mlajših pionirjev in vse do seniorjev. Letošnje državno prvenstvo je sodilo sedem plesnih sodnikov, vloga delegata in glavnega sodnika je bila zaupana mag. Dragu Šuleku, predsednik PZS. Prvenstvo je z nagovorom tekmovalcem odprl župan občine Domžale, gospod Toni Dragar in predsednik sekcije SLP pri PZS, gospod Herman Tomažič.

V popoldanskem delu državnega prvenstva so se plesni pari pomerili v treh tekmovalnih krogih. Najboljših šest plesnih parov iz vsake kategorije se je pomerilo na večernem finalnem delu državnega prvenstva, ki se je začelo z uvodno povorko in predvajanjem državne himne. Finalna tekmovanja so postregla z odličnimi plesnimi nastopi najboljših slovenskih plesnih parov, ki si jih je ogledalo več kot 500 navdušenih gledalcev.

Državni prvaki v latinskoameriških plesih za leto 2013 so postali:

• Marko in Natja Orehek v kategoriji seniorjev,
• Miha Vodičar in Nadiya Bychkova v kategoriji članov,
• Marcel Vodenik  in  Naja Dolenc v kategoriji starejših mladincev,
• Nino Kleindienst in  Urška Bencak v kategoriji mladincev,
• Domen Romih in  Neli Čadej v kategoriji mlajših mladincev,
• Brin Hlade  in Tosia Robar Žerak v kategoriji pionirjev in
• Luka Južnič in Živa Antončič v kategoriji mlajših pionirjev.

Vse ostale finalne uvrstitve plesnih parov so objavljene na spletni strani Plesne zveze Slovenije na naslovu http://rezultati-plesna-zveza.strokahosting.net/ .

Državno prvenstvo se je končalo s slovesno podelitvijo diplom in medalj PZS ter pokali organizatorja, podeljeni najboljšim trem plesnim parom iz vsake kategorije. Medalje in pokale je zmagovalnim parom sta podelila župan občine Domžale in  predsednik PZS. Vsi finalisti so prejeli tudi praktične nagrade sponzorjev organizatorja, PK Miki Domžale.

Plesna zveza Slovenije združuje štiri sekcije: sekcijo za standardne in latinskoameriške plese, sekcijo za moderne tekmovalne plese, sekcijo za akrobatski rokenrol in sekcijo za rekreacijo. V treh tekmovalnih sekcijah so vsako leto organizirana državna prvenstva. V okviru sekcije za standardne in latinskoameriške plese so organizirana tri državna prvenstva: v standardnih plesih, v latinskoameriških plesih ter v kombinaciji desetih standardnih in latinskoameriških plesov. Naslednje državno prvenstvo bo oktobra v organizaciji D Kazina, ko se bodo najboljši slovenski plesni pari pomerili v kombinaciji desetih plesov.