Uspešno zaključeno še zadnje svetovno prvenstvo sekcije MTP v letu 2015


7.-12. 12. 2015 –
Pretekli vikend so se domov vrnili še naši zadnji plesalci, ki so sodelovali na svetovnem prvenstvu v jazzu in modernu v Mikolajkiju na Poljskem, in s tem zaključili s tekmovanji v letu 2015. Slovenska odprava na sever Poljske je štela 101 plesalca, odlične uvrstitve pa so nanizali tako v jazzu kot tudi modernu.

 

Največji skupni uspeh so dosegli članski solisti modernisti in modernistke, saj so oboji zasedli prva tri mesta. Pri članicah je naslov svetovne prvakinje osvojila Arnika Matko Juvančič (D Kazina), podprvakinja je postala Staša Tušar (PK Urška Lj), 3. mesto pa je pripadlo Patriciji Crnkovič (D Kazina). Pri članih si je naslov svetovnega prvaka priplesal Jan Ravnik (PK Bolero Lj), 2. mesto je osvojil Luka Ostrež (D Kazina), 3. mesto pa je zasedel Matic Bizjak (PK Bolero Lj). Patricija Crnkovič (D Kazina) je več kot uspešno tekmovala tudi v disciplini jazz solo članice, kjer je osvojila 2. mesto in s tem postala vice prvakinja. Pri moških solistih v jazzu sta si v finalu ob boku stala Tian Čehič (PK Bolero Lj), ki je osvojil 3. mesto, in Matic Bizjak (PK Bolero Lj), ki je s 4. mestom za las zgrešil stopničke. V članskih kategorijah sta podprvaka med modern dvojicami postala Tina Turk in Luka Ostrež (D Kazina). Pri malih skupinah je naslov svetovnih prvakov osvojila skupina Choice (PK Bolero Lj + PK Miki + PK Urška Lj), 4. mesto pa si je priplesala skupina Stabat mater (D Kazina).

 

Tudi mladinci so nanizali kar nekaj lepih uvrstitev. Med modernistkami solistkami je Maša Pušnik (D Kazina) osvojila 3. mesto, 5. mesto v finalu pa si je priplesala Zala Perčič (D Kazina). Z združenimi močmi v modern dvojicah sta postali svetovni prvakinji. Med solisti sta si finale priplesala tudi Neja Horvat (PK Urška Lj) – jazz solo mladinke, ki je osvojila končno 5. mesto, in Miha Florjanc Lukan (D Kazina) – modern solo mladinci, ki je prav tako osvojil 5. mesto. Svetovni prvak je postala jazz mala skupina They don't care about us (ŠPD Pro dance studio), podprvake pa smo dobili v konkurenci modern malih skupin – Electricity (D Kazina) in modern formacij – Inside me (D Kazina).

 

Vse rezultate lahko najdete TUKAJ.

 

Vsekakor lahko zaključimo, da so doseženi uspehi na zadnjem svetovnem prvenstvu sekcije MTP v letu 2015 lepo povzeli celotno tekmovalno sezono, saj so se naši plesalci z mednarodnih tekmovanj vedno vračali z vrhunskimi uvrstitvami.

 

Čestitke vsem sodelujočim!