Uspešno na svetovnih igrah v športnih plesih

Na prvih Svetovnih igrah v športnih plesih je v tajvanskem Kaohsiungu v okviru Svetovne zveze športnega plesa WDSF sodelovalo 13 slovenskih plesalk in plesalcev iz vseh treh tekmovalnih sekcij Plesne zveze Slovenije: po en par rokenrola, standardnih in latinskoameriških plesov ter 8 tekmovalk v hiphopu. Vsi so se nadvse dobro odrezali, saj sta Miha Vodičar in Nadiya Bychkova v standardnih plesih končala na 14. mestu, v rokenrolu sta se Franci Pevc in Tina Rabič uvrstila v polfinale in končala na 11. mestu, v latinskoameriških plesih pa sta Kristijan Burazer in Martina Plohl za las zgrešila finale in končala na nehvaležnem, vendar odličnem 7. mestu. Zares izjemno pa so se v treh različnih disciplinah odrezale mlade tekmovalke hiphopa: med solistkami sta si Nika Bolčič in Urška Rubin delili 3. mesto in si s tem obe prislužili bronasto medaljo. V dvojicah si je Nika skupaj z Moniko Veselčić priplesala še eno bronasto odličje, vrhunec slovenskih nastopov v Kaohsiungu pa je dosegla sedemčlanska hiphop mala skupina v sestavi: Nika Bolčič, Marina Džombić, Neža Ivetac, Anja Krmac, Saša Ličan, Eneja Marušič in Monika Veselčić z zlatim odličjem. Njihovo veselje na zmagovalnem odru je bilo toliko večje, ker so zaradi težav z izračunom dobre pol ure čakale na rezultat. Nika Bolčič je bila s kar tremi osvojenimi medaljami zagotovo najuspešnejša udeleženka prvih Svetovnih iger v športnih plesih.