Uspešen zaključek sezone na EP v Veliki Gorici

Slovenski reprezentanti modernih tekmovalnih plesov so se od 14. do 17. 12. 2011 udeležili še zadnjega mednarodnega tekmovanja, in sicer Evropskega prvenstva v street dance showu in Svetovnega pokala v hip hopu, electric boogieju in break danceu v Veliki Gorici, na katerem so sodelovali plesalci iz 11 držav.

Slovenski plesalci so dobesedno okupirali športno dvorano in poskrbeli, da je v 4 tekmovalnih dneh kar 33-krat zaigrala slovenska himna. Naslove evropskih prvakov v street dance showu so si priplesali: solistka Urška Rubin (PK Plesna dimenzija), solist Žiga Sotlar (Društvo Kazina), dvojica Marko Stamenković in Žiga Sotlar (Društvo Kazina), mala skupina girlSay (Društvo Kazina) in formacija Women Illuminati (PD Blejski plesni studio), hkrati so člani osvojili še 3 srebrne in 2 bronasti medalji. Uspešni so bili tudi mladinci, ki so zbrali 4 zlate, 5 srebrnih in 4 bronaste medalje. Slovenski uspeh pa so s 4 zlatimi, 5 srebrnimi in 3 bronastimi medaljami dopolnili pionirji.

Svojo odlično fizično pripravljenost in tehnično znanje so reprezentanti dokazali tudi v hip hopu, electric boggieju in break danceu.

Vse rezultate najdete v rubriki rezultati.