UK OPEN 2011

Letošnji UK open championships je postregel z nekaterimi najboljšimi rezultati slovenskih plesnih parov v zadnjih letih. Jurij in Jagoda Batagelj sta v kategoriji amaterjev v latinskoameriških plesih zmagala in premagala vso konkurenco, vključno s svetovnima prvakoma zveze WDC Neilom Jonesom in Ekaterino Sokolovo iz Anglije, medtem ko sta bila Rusa Kirill Belorukov in Elvira Skrylnikova šele na šestem mestu. Odličen rezultat Jurija in Jagode sta dopolnila še Damir Halužan in Anna Mashchyts ter Klemen Prašnikar in Alexandra Averkieva, ki sta se v konkurenci prek 200 parov uvrstila v četrtino finala, med 25 najboljših. Na UK open sta Slovenijo zastopala tudi Rodion Khromov in Staša Berkopec, ki sta se v 2. kolo uvrstila tako v kategoriji amaterjev kot tudi v kategoriji vzhajajočih zvezd.

1. Jurij Batagelj & Jagoda Batagelj (SLO)
2. Neil Jones & Ekaterina Sokolova (ENG)
3. Valentin Chmerkovskiy & Dariya Chesnokova (USA)
4. Martino Zanibellato & Michelle Abildtrup (DEN)
5. Troels Bager & Ina Ivanova Jeliazkova (DEN)
6. Kirill Belorukov & Elvira Skrylnikova (RUS)
1/4 finale (13. - 25.)
Damir Halužan & Anna Mashchyts (SLO)
Klemen Prašnikar & Alexandra Averkieva (SLO)
2. kolo (med 115)
Rodion Khromov & Staša Berkopec (SLO)

Zmago Jurija in Jagode sta z odličnim 4. mestom v standardnih plesih v kategoriji profesionalcev začinila Domen Krapež in Monica Nigro. Zmaga je ponovno pripadla Arunasu Bizokasu in Katushi Demidovi, ki primat držita že od maja 2009, Domen in Monica pa sta se tokrat uvrstila pred Nemca Sascho in Natasho Karabey in svojo prvo finalno uvrstitev na odprtem prvenstvu UK med profesionalci kronala z uvrstitvijo tik pod stopničkami.

1. Arunas Bizokas & Katusha Demidova (USA)
2. Mirko Gozzoli & Edita Daniute (ITA)
3. Victor Fung & Anastasia Muravyova (USA)
4. Domen Krapež & Monica Nigro (SLO)
5. Sascha Karabey & Natasha Karabey (GER)
6. Warren Boyce & Kristi Boyce (ENG)

Finalne uvrstitve naših parov pa so se nadaljevale tudi tretji dan turnirja, ko sta v kategoriji profesionalcev v latinskoameriških plesih 5. mesto osvojila Andrej Škufca in Melinda Torokgyorgy. Na vrh sta se, po vzponu Riccarda in Yulie na svetovnem prvenstvu, ponovno vrnila Poljaka Michal Malitowski in Joanna Leunis, medtem ko večjih tektonskih premikov v konkurenci ni opaziti. Naša druga predstavnika Peter Majzelj in Maja Geršak sta priplesala 1/8 finala in se uvrstila med 49 najboljših parov sveta.

1. Michal Malitowski & Joanna Leunis (POL)
2. Riccardo Cocchi & Yulia Zagorouitchenko (USA)
3. Franco Formica & Oxana Lebedew (GER)
4. Sergey Sourkov & Agnieszka Melnicka (RUS)
5. Andrej Skufca & Melinda Torokgyorgy (SLO)
6. Stefano Di Filippo & Olga Urumova (ITA)
1/8 finala (med 49)
Peter Majzelj & Maja Geršak (SLO)

BSV