Tudi tokrat ob zlato na EP v kombinaciji

V Cambrilsu, nedaleč od Barcelone, sta slovenska prvaka Miha Vodičar in Nadiya Bychkova v nedeljo 20.4.2014 za las zgrešila naslov evropskih prvakov v najzahtevnejši disciplini športnega plesa – kombinaciji, ki jo sestavlja 5 standardnih in 5 latinskoameriških plesov. Kombinacija je sicer paradna disciplina slovenskih športnih plesalcev, saj so doslej naslove evropskih in svetovnih prvakov osvajali že Andrej Škufca in Katarina Venturini ter Miša Cigoj in Anastazija Novožilova, v profesionalni kategoriji pa tudi Luca Bussoletti in Tjaša Vulič.

Miha in Nadiya sta aktivna tekmovalca že več kakor 18 let, skupaj pa si utirata pot proti vrhu od leta 2006. Naslova evropskih in svetovnih prvakov v kombinaciji sta resno naskakovala že pretekli dve leti, ko sta bila evropska in svetovana viceprvaka, tokrat pa naj bi suvereno osvojila evropski naslov ter si s tem na široko odprla vrata, da konec oktobra v Rigi osvojita tudi svetovni naslov. Vendar sta naletela na izrazito nenaklonjeno sodniško ekipo, ki je prvo mesto naklonila finskemu paru Vainoma – Savikurki, ki sta prav tako kot Miha in Nadiya zmagala v štirih plesih, vendar sta bila v izgubljenih plesih nekoliko bolje ocenjena, čeprav na rating lestvicah kotirata nižje. Tretji je bil par Lyvatov – Myshko iz Ukrajine, kjer je bilo prvenstvo v kombinaciji pravzaprav predvideno, pa so ga zaradi tamkajšnjih razmer i Kieva prestavili v Španijo. Na fotografiji Miha in Nadja na zmagovalnem odru v Cambrilsu, kjer viceprvaku niso namenili niti običajnega mesta desno od prvakov.