Tekma v Novem mestu v znamenju pilotnega projekta ter slovo Rodiona in Staše

PK Novo mesto je v športni dvorani OŠ Vavta vas izvedel kvalifikacijsko tekmovanje - Slovenska plesna liga, ki si ga velja zapomniti po izjemnem vzdušju, zlasti po zaslugi pilotnega projekta sekcije SLP in še bolj zaradi poslovilnih nastopov domačega para Rodion Khromov in Staša Berkopec.

Dvorana je bila polno zasedena že od 12. ure opoldne, ko so jo zasedli pionirski in mladinski tekmovalci Pilotnega projekta tekmovanj v posameznih plesih in plesih v paru in seveda njihovi starši in spremljevalci. Kljub temu, da se je na razpis prvega tekmovanja Pilotnega projekta, ki ga vodi Nataša Ambrož, poleg domače kluba odzval še PK Plesna zvezda iz Ljubljane, je bilo posameznih tekmovalcev in parov več kot 30, večina je tekmovala več kot v enem plesu. Projekt ima dobre možnosti, da zaradi večje dostopnosti, znova vzbudi nekoliko opešan interes za standardne in latinskoameriške plese.

Kvalifikacijskih tekmovanj se je udeležilo skoraj 60 parov, odpovedi je bilo kljub izjemno slabemu vremenu razmeroma malo. Prireditev je s posluhom za dogajanje in občutkom za plesalce vodila Zdenka Potočar. Vrhunec večernega dela je bil poslovilni nastop domačega para, ki sta ga Saša in Rodion pričela z impresivnim show nastopom na znano melodijo »Bella Ciao«, nadaljevala s cha-cha-jem in zaključila z občuteno rumbo.

Najodmevnejši rezultati, ki sta jih Staša in Rodion, ki sta se specializirala na latinskoameriške plese, nanizala sta v svoji nekaj let trajajoči skupni karieri, so:

· Finale na Europa Cup 2013 v Nemčiji

· 3. mesto na Državnem prvenstvu v latinsko-ameriških plesih za leto 2012

· Finale Evropskega pokala za leto 2012

· Večkratna finalista na WDSF odprtih mednarodnih tekmovanjih.

Za svoje dosežke sta leta 2012 prejela Županovo nagrado Mestne občine Novo mesto. Veseli smo lahko, da bosta Staša in Rodion ostala zavezana športnemu plesu kot trenerja, svoj show talent, ki sta ga pokazala v poslovilnem nastopu pa bi morebiti lahko preizkusila v Profesionalni divizijo WDSF.

D.Š.