Svetovno prvenstvo v kombinaciji desetih plesov

V soboto, 12. novembra je na daljnem vzhodu potekalo letošnje svetovno prvenstvo v kombinaciji latinskoameriških in standardnih plesov. Zlato je že drugo leto zapored osvojil danski par Björn Bitsch in Ashli Williamson, čeprav je drugo uvrščeni ruski par Timur Imametdinov - Ekaterina Nikolaeva letos že stal na višji stopnički od Dancev. Danca sta osvojila prvo mesto v standardnih plesih, Rusa pa v latinskoameriških, vendar sta bili četrti mesti v obeh valčkih odločilni za uspeh Björna in Ashli, ki sta osvojila drugi mesti v sambi in rumbi.

Slovenske barve sta zastopala državna prvaka v kombinaciji Matej in Špela Kralj ter v konkurenci 34 plesnih parov osvojila 15. mesto in za dve mesti zgrešila uvrstitev v polfinale. Naša prvaka sta prikazala zelo dober nastop v standardnih plesih, v latinskoameriških plesih pa sta prepričala premajhno število sodnikov, med katerimi je bil tudi naš sodnik, Marko Vodnik. Gospod Vodnik je pohvalil visok nivo organizacije tekmovanja in veliko udeležbo gledalcev (okrog 3000 se jih je zbralo na tribunah dvorane), pohvalil pa je tudi nastop Mateja in Špele, ki bi si po njegovem zaslužila nastop v polfinalu.Sta pa zato Matej in Špela naslednji dan plesnega turnirja v Šanghaju na Kitajskem priplesala v finale na WDSF international open v standardnih plesih in osvojila odlično 6. mesto.

Finale svetovnega prvenstva v kombinaciji:
1. Björn Bitsch - Ashli Williamson (DEN)
2. Timur Imametdinov - Ekaterina Nikolaeva (RUS)
3. Anton Belyayev - Antoaneta Popova (CAN)
4. Martin Dvorak - Zuzana Silhanova (CZE)
5. Jaak Vainomaa - Taina Savikurki (FIN)
6. Janick Glud Lowe - Pia Lundanes Lowe (NOR)
15. Matej Kralj - Špela Kralj (SLO)

Finale WDSF international open ST:
1. Björn Bitsch - Ashli Williamson (DEN)
2. Martin Dvorak - Zuzana Silhanova (CZE)
3. Anton Skuratov - Alena Uehlin (GER)