Svetovno prvenstvo v HH, EB in BD

Sobota – Ponovno veselje v slovenskem taboru

Tudi v petek in v soboto so bili slovenski plesalci v Bochumu nadvse uspešni. Zbirki iz prvega tekmovalnega dne so dodali 3 srebrne in 3 bronaste medalje, kot najboljša je bila ocenjena tudi produkcija.

Naslov podprvaka si je priplesal hiphopar Gašper Kunšek (Blejski plesni studio) med mladinci. Po njegovem zgledu je po srebru posegla tudi mladinka Nika Jagodic (PK Bolero LJ), na stopničkah pa se ji je pridružila še Nika Bolčič (Blejski plesni studio) z bronom. Dvojnemu slavju smo bili priča tudi med break dance solisti mladinci. Srebro si je priplesal David Cimerman (PK Zeko), bron pa njegov klubski kolega Aleš Ivanuša. Klubski uspeh sta dopolnila še Luka Pučko s 5. in Andi Vuk s 6. mestom.

Med člani je v breaku tekmoval le Edi Činej (PK Urška NG), ki je osvojil 9. mesto.

Svoj talent so pokazale tudi mladinske hip hop formacije. Najuspešnejša je bila formacija Crazy night (PK Bolero LJ), ki si je priplesala bron. Tik za stopničkami se je na 4. mesto uvrstila formacija Doesn't matter who's wrong or right (Blejski plesni studio), 10. mesto pa je osvojila formacija Dreaming with our feet (Plesni studio Novo mesto).

Pomerile so se tudi produkcije in med vsemi so sodniki najbolje ocenili prav slovensko produkcijo Make a change (PK Urška LJ).

Svoje delo na plesnem podiju so zaključili tudi hop hop člani, najboljšo uvrstitev je Sloveniji priplesal Miha Furlan s 15. mestom.

Nekatere discipline so danes že imele finalna kola in Slovenija se že lahko veseli novega naslova prvakov, in sicer v disciplini hip hop pari mladinci, kjer sta se na najvišjo stopničko povzpela Nika Bolčič in Gašper Kunšek (Blejski plesni studio). Na 5. mesto pa sta se uvrstila Jan Marolt in Nina Strmljan (PK Bolero LJ).

S tekmovanjem so zaključili tudi članski pari, kjer sta se stopničkam najbolj približala Aleš Trdin in Žiga Mlakar (PK Bolero LJ) s 7. mestom.

Naslova podprvakov sta se veselila pionirska plesalca electric boogieja Anja Štefančič in Janez Štrukelj (PK Miki Domžale).

Stopničke, in sicer bron, so si priplesali tudi mladinci breakerji The chosen ones jr. (PK Zeko), na 7. mesto pa so se uvrstili Go-breakers pantheras (AGK Panter).

Odlično 5. mesto si je priplesala pionirska hip hop formacija Slovenia got talent (Plesni studio Novo mesto).

Finalu pa sta se približali tudi dve mali skupin, in sicer z 9. mestom Krejzi kats (PK Bolero LJ) - hip hop male skupine pionirji in z 8. mestom Bol star bol nor (Plesni studio Novo mesto) - hip hop male skupine člani 2.

Med hip hop pionirji si je s 13. mestom najboljšo uvrstitev priplesal Luka Mravlje (PK Urška LJ).