Svetovno prvenstvo in svetovni pokal v show danceu

Slovenska show reprezentanca se je ponovno zbrala v Nemški Riesi, kjer se v družbi 3400 plesalcev iz 27 držav poteguje za naslove prvakov.

Solistka Klara Lainšček (Društvo Kazina), ki je s koreografijo Que sera sera osvojila naslov svetovne prvakinje, nadaljuje slovensko tradicijo. Ženski solistični svetovni naslov po njeni zaslugi ostaja v Sloveniji.

V finalu smo spremljali tudi malo skupino Proud Mary (Društvo Kazina), ki si je "prirolala" 6. mesto. Mala skupina Šalamun (Blejski plesni studio) je tekmovanje končala na 24. mestu, Netopirji (Prodance studio) pa so si priplesali 29. mesto.

Prvenstvo so po vsakoletni praksi zaključile formacije in slovenska je s koreografijo Speak up (PK Bolero LJ) zasedla odlično 7. mesto.

Včeraj so na oder stopili člani. Kot prvi sta tekmovanje zaključili Teja in Sandra Rupnik (PK Zeko), ki sta med pari osvojili 12. mesto.

V četrtek dvojno slovensko zmagoslavje med mladinskimi formacijami. Naslov svetovnih prvakov so si priplesali plesalci Kazine s koreografiojo Legalov mat, naslov podprvakov pa plesalci Bolera s Čokolado. V finalu je plesala tudi formacija iz PK Miki Domžale Pošasti iz omare in zasedla 6. mesto.

Uspešno so tekmovale tudi male skupine, kjer so si s točko Lonely people plesalci Kazine priplesali srebrne medalje, na 6. mesto se je uvrstila koreografija Dihaj (Društvo Kazina), na 13. mesto pa njihovi klubski kolegi s točko Don't mess with my TV.

Medalji sta si priplesala tudi solista mladinca, in sicer srebrno David Grajfoner in bronasto Matic Bizjak, oba člana Društva Kazina.

Po zagotovilu vodje ekipe, so v hudi mladinski konkurenci s svojimi nastopi končali tudi mladinski pari in solistke. Staša Tušar (PK Urška LJ) je osvojila 7. mesto, Maša Marinšek (PK Urška LJ) 13. mesto, Nina Dremelj (PK Wolfy) 14. mesto in Patricija Crnkovič (PK Urška LJ) 29. mesto. Pari, vsi trije iz Društva Kazina, so se razvrstili takole: na 8. mesto sta priplesala Tea Horvat in Matic Bizjak, na 13. mesto Pia Popovič  in Jan Ravnik ter na 16. mesto Maja Osojnik in David Grajfoner.

Pionirji so zaključili že v sredo

Pionirji, ki so imeli svetovno prvenstvo na Madžarskem pred slabim mesecem, so tokrat merili moči v svetovnem pokalu.

Med pionirskimi pari sta se najvišje uvrstili Laura Potočnik in Lana Smolnikar (PK Miki Domžale) na 7. mesto, 9. mesto sta si priplesali Lea Kos in Klara Peček (PK Bolero LJ), na 17. mestu pa sta tekmovanje zaključili Eva Tomšič in Lara Škarabot (PK Wolfy).

Solistki Klara Peček (PK Bolero LJ) in Monika Karnar (PK Miki Domžale) sta si priplesali 12. mesto, medtem ko se je morala Laura Potočnik (PK Miki Domžale) zadovoljiti z 22. mestom.

Slovenski plesalci so se lahko prav na koncu veselili dveh srebrnih medalj. Prvo so med malimi skupinami osvojili Leni detektivi (PK Miki Domžale), kjer so bili Alvin in veveričke (PK Bolero LJ) 5. in Mornarnji (PK Miki Domžale) 12. Čisto za konec pa so si srebro "primešale" plesalke formacije Jagodna marmelada (PK Miki Domžale).