Street plesalci prvič v Litvi, a kar 19-krat na zmagovalnem odru

Na začetku junija, natančneje 6. do 8. junija 2014, ko se je večina slovenskih klubov pripravljala za DP 2014, se je 90-članska street show reprezentanca odpravila na dolgo pot proti Litvi, kjer je Kaunas gostil Evropsko prvenstvo v street dance showu za leto 2014. Vodja odprave je bila Azra Selimanović.

Prvenstvo je bilo v Litvi prvič, zato tudi s strani organizatorja ni šlo vse brez nekaterih začetniških napak v organizaciji, a slovenska reprezentanca je bila navdušena nad mestom, še bolj pa so bili veseli končnega izkupička medalj.

Na zmagovalno stopničko so se Slovenci povzpeli kar 10-krat, na zmagovalni oder pa skupaj 19-krat. Kljub temu, da je bila udeležba na prvenstvu maloštevilna in da so se za naslove merili plesalci iz le 7 držav, so Slovenci pokazali, da so v street dance showu vodilni, tako v tehniki kot v koreografskem aspektu.

Novi evropski prvaki so tako med solisti David Šimunovič (PD BPS Radovljica), med solistkami Sara Bendra (PŠD NLP), med dvojicami Anja Babnik in Petra Prodan (PK Bolero Ljubljana), mala skupina Baseball (PD Libero) je osvojila 3. mesto, medtem ko se je formacija Killer bees (PK Bolero Ljubljana) veselila naslova podprvakov.

Vse ostale rezultate slovenskih plesalcev najdete v rubriki Rezultati.

V galeriji pa še nekaj utrinkov iz Kaunasa.