SP za pionirje in EP za mladince in člane v show danceu - Pecs 2010

V sredo se je 250-članska show dance reprezentanca odpravila na SP oz. EP v show danceu v mesto Pecs na Madžarskem.

Solistke pionirke so s svojimi nastopi zaključile že prvi tekmovalni dan. Maša Pušnik (PK Urška LJ) in Klara Peček (PK Bolero LJ) sta si razdelili 12. mesto, Laura Potočnik (PK Miki Domžale) pa se je uvrstila na 23. mesto.

Z nastopi na EP so opravile tudi solistke mladinke. Najuspešnejša je bila Nina Dremelj (PK Wolfy LJ), ki je za las zgrešila stopničke in si priplesala 4. mesto, mesto nižje se je uvrstila Barbara Krašovec (Društvo Kazina), 7. mesto pa si je priplesala Patricija Crnkovič (PK Urška LJ).

Z nastopi na SP so končale tudi pionirske formacije. Naslov svetovnih prvakov so si priplesale članice formacije Mum+egg+nest=bitrh iz PK Urška LJ, na stopničkah, in sicer z osvojeno bronasto medaljo, jim je družbo delala formacija Alice in wonderland iz PK Bolero LJ. V finale se je uvrstila tudi formacija Strawberry jam (PK Miki Domžale), ki je zasedla 5. mesto, na 9. mesto pa se je uvrstila formacija Fire (Društvo Kazina).

Petek je očitno odličen dan za zbiranje medalj. Slovenski plesalci so osvojili kar 4.
Najprej so s svojimi nastopi navdušili pionirski pari, saj so se vsi uvrstili v finale. Naslov svetovnih podprvakinj sta si priplesali Laura Potočnik in Lana Smolnikar (PK Miki Domžale), bron  Ajda Flisar in Maša Pušnik (PK Urška LJ), 5. mesto Klara Peček in Lea Kos (PK Bolero LJ).

Pionirsko svetovno prvenstvo so zaključile male skupine in Slovenci smo vzeli naslov, no, priplesali so si ga Lazy detectives (PK Miki Domžale). Na 7. mesto so se uvrstili Dwarfs? Oh my ... (Društvo Kazina), na 17. mesto pa Alvin and chipmunks (PK Bolero LJ) in Mornarčki (PK Miki Domžale).

Za zmagoslavje so poskrbele še mladinske male skupine. Naslov evropskih prvakov so osvojili Lonely people (Društvo Kazina), 4. mesto Don't mess with my TV (Društvo Kazina) in 5. mesto Breath (Društvo Kazina). Na 12. mestu je tekmovanje zaključila skupina Scream of nature (PK Miki Domžale) in mesto nižje Zgodba z ulice (PK Plesni val CE).

V soboto do kompleta medalj. Naslov evropskih prvakov si je priplesala mladinska formacija Legalov mat (Društvo Kazina), družbo v finalu pa sta ji delali še dve slovenski formaciji Čokolada (PK Bolero LJ), ki je osvojila 4. mesto, in na 5. mestu Miyako Odori (PK Urška LJ). Pošasti iz omare (PK Miki Domžale) so zasedle 9. mesto, Lost (Blejski plesni studio) pa 14. mesto.

Zelo uspešni so bili tudi mladinski pari - srebrno medaljo sta si priplesala Pia Popovič in Jan Ravnik (Društvo Kazina), bron pa klubski kolegici Tina Turk in Barbara Krašovec, na 7. mestu je bil še en kazinski par David Grajfoner in Maja Osojnik, ki jima je v polfinalu delal družbo še četrti par iz Kazine Tea Horvat in Matic Bizjak, ki sta tekmovanje zaključila na 11. mestu.

S prvimi finali pa so opravili tudi člani, in sicer članske male skupine. Odlično 5. mesto so si priplesale plesalke Blejskega plesnega studia s koreografijo Šalamun, 6. mesto Mea culpa (PK Plesni val CE) in 15. mesto Glam (PK Urška KR).

Zmagoslavno tudi zadnji tekmovalni dan. Najprej si je evropski naslov priplesal solist mladinec Matic Bizjak (Društvo Kazina). Na tretjo stopničko se je povzpel David Grajfoner (Društvo Kazina) in na 4. mesto klubski kolega Jan Ravnik.

Med članskimi solisiti je Slovenijo zastopal le Jure Gostinčar (Blejski plesni studio), ki je osvojil 7. mesto. Uspešnejša je bila solistka članica Klara Lainšček (Društvo Kazina), ki je segla najviše - po nazivu prvakinje in zlati medalji. 12. mesto si je priplesala Sara Medja (Društvo plesalnica studia Bohinj).

Med pari sta se najbolje uvrstila Kristina Zarubica in Urban Aljančič, na 7. mesto, s 15. mestom pa sta se morali zadovoljiti Sara in Špela Medja (Društvo plesalnica studia Bohinj).

Za konec so se pomerile še formacije. Članska formacija iz PK Bolero LJ Speak up, si je priplesala bron,  članska 2 formacija Tuesday night pa je bila za svoj dober nastop nagrajena z zlato medljo.