SP v show danceu Riesa 2013

V Erdgas areni v Riesi (Nemčija) se je začelo Svetovno prvenstvo v show danceu. Prvenstvo bo trajalo 6 dni, Slovenci pa smo v boj za odličja poslali 212 reprezentantov. Sicer na prvenstvu sodeluje 1979 plesalcev iz 30 držav.

Prvi tekmovalni dan je bil za slovensko ekipo uspešen, saj so vsi plesalci, ki so že začeli s tekmovanjem, z odliko opravili s svojimi nastopi in se uvrstili v naslednji krog.

Navijamo naprej in vsem reprezentantom želimo veliko športne sreče!

Organizatorji so tudi letos vsem, ki so ostali doma, omogočili ogled prvenstva iz domačih naslonjačev, in sicer na povezavi: Livestream Riesa 2013

In že so tukaj prvi končni rezultati:
Lana Smolnikar (PK Miki Domžale) 22. mesto - solo mladinke
Daša Resnik - Zala Stanovnik (PK Šin šin) 14. mesto - duo otroci
Liza Steiner - Liza Urbančič (PK Forma) 21. mesto - duo mladinci
Magic dust (D Kazina) 13. mesto - male skupine otroci

Sreda, 27. 11. 2013 - Srečen dan za slovenske plesalce

Prvi večer finalnih nastopov, pripadel je otrokom, se je končal z zlato medaljo male skupine Witches (PK Urška Ljubljana), 2. mestom solistke Neje Horvat (PK Urška Ljubljana) in 2. mestom dvojice Neli Crnkovič in Brigita Krašovec (D Kazina).
V finalu pa so plesali tudi solistka Lana Klemen (D Kazina), ki je zasedla 4. mesto, solistka Neli Crnkovič (D Kazina), ki je bila 7., dvojica Gaja Šalamun in Tina Razpotnik (PK Miki Domžale), ki si je priplesala 6. mesto, ter mala skupina Mermaids and ... (D Kazina), ki je prav tako osvojila 6. mesto.

Ostale slovenske uvrstitve tega dne:
Lea Razpotnik - Sara Perko (PK Miki Domžale) 7. mesto - duo mladinci
Maja Pogačar - Valentina Zornik (PD BPS Radovljica) 10. mesto - duo mladinci
Flies (D Kazina) 10. mesto - formacije otroci
Bubbles (PK Urška Ljubljana) 11. mesto - formacije otroci
Shavn the sheep (PK Bolero Ljubljana) 14. mesto - formacije otroci

Četrtek, 28. 11. 2013 - Finala mladincev in zven slovenske himne

Arnika Matko Juvančič (D Kazina), ki je nova mladinska svetovna prvakinja v show danceu med solistkami, je poskrbela, da je danes v Erdgas areni zvenela slovenska himna. V finalu solistov je plesal Tian Ramčilovič Čehič (PK Bolero Ljubljana), ki se domov vrača z osvojenim 5. mestom, na 7. mestu pa je tekmovanje zaključil Michel Kany Obenga (PK Urška Ljubljana). Male skupine so se razvrstile na 5. mesto - My diary - my journey (PK Miki Domžale), 6. mesto - Shadows (PD BPS Radovljica) in 7. mesto - Wallpaper (PK Bolero Ljubljana). V finalu formacij pa smo navijali za European union (PK Bolero Ljubljana), ki si je priplesala 6. mesto. Formacija DNA (PK Miki Domžale) je tekmovanje zaključila na 7. mestu, Lego factory (PK Miki Domžale) na 10. mestu in Welcome to the magical forest (D Kazina) na 13. mestu.

Sobota, 30. 11. 2013 - Člani z medaljo sklenili SP v SD 2013

Danes se je na velikem odru odvijalo zadnje dejanje SP v show danceu 2013, in sicer so ga s svojimi izpiljenimi nastopi zavzeli članski plesalci.

Finale dvojic se je razpletlo skoraj sanjsko: Tina Turk in Matej Voušek (D Kazina) sta nova svetovna podprvaka. V finalu solistk so za las ušle stopničke Patriciji Crnkovič (D Kazina), osvojila je 4. mesto, Ingrid Tušar (PK Urška Ljubljana) je dosegla 9. mesto, medtem ko je bila Maša Marinšek (D Kazina) 16. Med ženskimi dvojicami sta si 5. mesto v finalu priplesali Ajda Vičič in Špela Urbančič (PK Forma). Male skupine so se razporedile od 5. do 18. mesta. Najbolje uvrščena je bila Not all gold that shines (PK Bolero Ljubljana), 12. Greetings from Slovenia (PK Forma) in 18. Heart defect (PK Bolero Ljubljana). Tudi med formacijami smo imeli finaliste. Formacija Wine (PK Bolero Ljubljana) si je v letos res močni konkurenci priplesala odlično 5. mesto, 7. mesto si je priplesal Razredni boj (PK Forma) in 11. mesto Hunger games (PK Miki Domžale).

Vsem članom slovenske show reprezentance iskreno čestitamo in jim želimo varno pot domov ter lepe praznične dni.

In hvala, da ste ogreli dvorano in oder za plesalce stepa, ki se bodo za naslove svetovnih prvakov začeli potegovati v torek, 3. 12. 2013 ...

V Galeriji pa nekaj utrinkov, ki jih je v svoj objektiv ujel uradni fotograf tekmovanja Tony Maher.