SP v show danceu – Riesa 2011

V nemški Riesi, ki so jo ponovno preplavili plesalci show dancea z vsega sveta - zbralo se je 2300 plesalcev iz 31 držav, je od ponedeljka, 22. 11. 2011 pa vse do sobote, 27. 11. 2011 v Erdgas Areni potekalo svetovno prvenstvo v show danceu.
Solistka Nika Horvat (Društvo Kazina) je postala svetovna podprvakinja, v finalu pa je plesala tudi njena klubska kolegica Klara Lainšček, ki je osvojila 6. mesto. V finalu smo navijali še za formacijo Kokice (PK Bolero LJ), ki je na koncu zasedla 4. mesto. Ostali člani reprezentance so s svojimi nastopi zaključili pred finalom. Dvojica Sandra in Teja Rupnik (PK Bolero LJ) je zasedla 12. mesto, mala skupina Silent (PK Forma) 15. mesto, Kajenje ubija (PK Bolero LJ) 16. mesto in It ain't over till we say (PD Blejski plesni studio) 20. mesto, solistka Sara Medja (DPS Bohinj) 29. mesto, dvojica Sara Medja in Nastja Smukavec (DPS Bohinj) 28. mesto, formacija Božanska komedija (PK Forma) 12. mesto in Bumble bee (PK Plesni val Celje) 22. mesto.

V četrtek, 25. 11. 2011, zvečer so mladinci Sloveniji priplesali prve medalje. Naslov mladinskih svetovnih prvakov si je priplesala formacija Menjava straže (PK Bolero LJ), Ptiči! (PD Kazina) pa so osvojili 6. mesto. Srebrno medaljo sta si priplesali mala skupina V varnem zavetju (PD Kazina) in solistka Arnika Matko Juvančič (PD Kazina), za las ob stopničke, torej na 4. mestu, so bili solist Matic Bizjak (PD Kazina), solistka Staša Tušar (PK Urška LJ) in dvojica Patricija Crnkovič in Arnika Matko Juvančič (PD Kazina). Mala skupina La nuit etoile (PK Urška LJ) je končala na 7. mestu. Nekateri člani mladinske reprezentance pa so s svojimi nastopi zaključili popoldan. Solistka Nina Dremelj (PK Wolfy LJ) je finale zgrešila za las in osvojila 7. mesto. Solist Tian Ramčilovič Čehič (PK Bolero LJ) se je uvrstil na 15. mesto. Mladinski dvojici pa sta si priplesali 9. mesto - Ingrid in Staša Tušar (PK Urška LJ) oz. 14. mesto Tina Turk in Barbara Krašovec (PD Kazina). Mala skupina Tropske žabe (PK Miki Domžale) so bile 8., formacija Nočni metulji (PK Miki Domžale) 7. in Lunatics (PK Miki Domžale) 11., solist Luka Ostrež (PK Urška LJ) pa 8.

Za pionirje se je tekmovanje zaključilo v sredo, 23. 11. 2011. Solistka Maša Pušnik (PK Urška LJ) si je priplesala 6., Neja Horvat (PK Urška LJ) 16. in Jerca Bužga (PK Bolero LJ) 18. mesto. Med dvojicami so Slovenijo zastopale Tinkara Grm in Zoi Mav (PK Miki Domžale), ki sta se uvrstili na 19. mesto, Zarja Morec in Sara Klepac (PK Urška LJ) z 21. ter Maša Košir in Hanna Žlajpah (PK Urška LJ) z 22. mestom.

Med solisti svojega predstavnika nismo imeli, zato pa so bile zelo uspešne male skupine. Finale in odlično 5. mesto si je priplesala Bonboniera (PK Miki Domžale), 6. mesto Miška in sir (PD Kazina), 12. mesto Kiss of a spider woman (PK Urška LJ) in 14. mesto Happy hippo ballet (PK Bolero LJ).

Tekmovanje za naslove pionirskih svetovnih prvakov so sklenile formacije, med katerimi si je Mavrica na jezeru (PK Miki Domžale) priplesala 8. mesto, Miss Universe (PK Forma) je končala na 11. mestu, medtem ko so bili Štirje letni časi (PK Urška LJ) 13.