SP v orientalskih plesih 2012 - Liberec (Češka)

V sredo, 31. 10. 2012, se je slovenska reprezentanca v orientalskih plesih odpeljala na Svetovno prvenstvo v orientalskih plesih in Evropsko prvenstvo v show orientalskih plesih v češki Liberec.

Po poročanju vodje ekipe se je prvi tekmovalni dan članica 2 solistka Andrea Zanardi (PK Miki Domžale) v disciplini show belly dance uvrstila na 3. mesto, medtem ko si je Nika Mlakar (PD BPS Radovljica) v isti disciplini med članicami 1A priplesala 5. mesto, Simona Mihelčič (PK Miki Domžale) pa je bila 18.

Pionirka Anastazija Baloh (PK Miki Domžale) si je priplesala 12. mesto, enako uvrstitev pa sta si priplesali tudi mladinki Tamara Borojević (PD BPS Radovljica) in Barbara Grmek (PK Miki Domžale). Z osvojenim 2. mestom, si je mešana mala skupina Marsovci na obisku orienta (PK Miki Domžale) priplesala naslov evropskih podprvakov.

Orientalke so uspešno nadaljevale tudi na SP. Solistka mladinka Tamara Borojević (PD BPS Radovljica) si je priplesala 9. mesto, njena klubska kolegica Jasmina Abdulahović  26. mesto, enako uvrstitev pa je dosegla tudi Ajda Križman (PK Miki Domžale). Med članicami 1B sta Teja Žižmond in Neža Vodopivec (obe KPC Terpsihora) zasedli 19. mesto, medtem ko se je Nika Mlakar (PD BPS Radovljica) med članicami 1A uvrstila na 8. mesto. Andrea Zanardi (PK Miki Domžale) je med članicami 2 zasedla 6. mesto.

Med članskimi dvojicami sta Sara Mlakar in Lea Grujić (PD BPS Radovljica) zasedli 6. mesto, na 7. sta se uvrstili sestri Aneja in Nastja Černigoj (KPC Terpsihora). 5. mesto si je priplesala mladinska mala skupina Biseri orienta (PK Miki Domžale), bronasto odličje pa si je priborila članska mala skupina Soul of Cairo (KPC Terpsihora). Mala skupina Colors of energy (PD BPS Radovljica) je tekmovanje zaključila na 7. mestu. Članska formacija Baladi, v kateri so združene tekmovale plesalke PD BPS Radovljica in PK Miki Domžale, je za las zgrešila stopničke in bila odlična 4. Prvič pa se je prvenstva udeležila tudi mešana formacija Yalla Habibi (PK M), ki se je povzpela na 3. stopničko.