Šovarji svetovnim titulam v Riesi dodali še evropske

V Riesi (Nemčija), sta se v torek, 25. 11. 2014, začela tradicionalna plesna tedna, s to izjemo, da se šovarji potegujejo za evropske in ne svetovne titule. Steparji bodo začeli 2. decembra.

Evropskega prvenstva v show danceu se je tako udeležilo več kot 1300 plesalcev iz 20 evropskih držav. Po tradiciji so dvorano – Erdgas Areno – kot prvi ogreli najmlajši plesalci. Slovenska reprezentanca, ki je nekoliko okrnjena in prenovljena (glede na seznam iz Prage, kjer je potekalo svetovno prvenstvo), šteje 130 članov. Mnogi izmed naših najmlajših reprezentantov so se prvič udeležili mednarodnega tekmovanja in več kot uspešno nastopili na velikem odru.

Med solistkami deklicami je bila najuspešnejša Lara Šlibar (PK Urška Ljubljana) z uvrstitvijo v polfinale in končnim 10. mestom, otroška mala skupina Ko zorijo češnje (PK Miki Domžale) z 9. mestom in otroška formacija Bolhice v šoli (PK Miki Domžale) z 8. mestom.

Totalno premoč pa so ponovno prikazali mladinci, ki so svetovnim titulam dodali še evropske in izmed 5 disciplin zmagali v 4: solistka Neja Horvat (PK Urška LJ), dvojica Neja Horvat in Michel Kany Obenga (PK Urška LJ), mala skupina Inči (PK Bolero LJ) in formacija Biljard (PK Bolero LJ), v 5. disciplini pa si je solist Michel Kany Obenga (PK Urška LJ) priplesal naslov podprvaka.

Pri malih skupinah smo imeli trojno slavje, saj si je 2. mesto priplesala skupina Paris (PK Urška LJ), 3. mesto pa Snow white and the huntsman (PK Miki Domžale), dvojno slovensko slavje je bilo tudi pri  formacijah, kjer si je 2. mesto priplesala formacija The new tribe (PK Urška LJ), medtem ko se je formacija A virus has been detected (PK Miki Domžale) uvrstila na 5. mesto. Enako uvrstitev, torej 5. mesto, si je priplesal tudi solist Tian Čehič (PK Bolero LJ), za las pa je zunaj finala ostala Zala Kaker (PK Šin šin), ki je tekmovanje zaključila na 6. mestu.

Člani so dodali piko na i in zaključili prvenstvo v zmagovalnem slogu. Formacija Čudež življenja (PK Bolero LJ) je osvojila tudi naslov evropskih prvakov. Tik pod vrhom sta se uvrstila nova podprvaka Tina Turk in Matej Voušek (D Kazina) med mešanimi dvojicami, med ženskimi dvojicami pa sta se na tretjo stopničko povzpeli sestri Sandra in Teja Rupnik (PK Bolero LJ). Mala skupina Two sided game (PK Bolero LJ) je ponovila uspeh s SP in zasedla 5. mesto, do enakega rezultata pa je med solisti priplesal Luka Ostrež (D Kazina). Zmagovalni nastop so prikazali tudi Old bikers (PK Bolero LJ) med članskimi 2 malimi skupinami.

Čestitamo vsem prvakom in vsem ostalim reprezentantom!

Fotografije v galeriji so vzete s FB in so delo Tonya Maherja.