Slovenski udeležba na Bassano Open 2014

Bassano Open je med tistimi tekmovanji v tujini, na katerih slovenski pari zbirajo točke za napredovanje na domači rating lestvici. Zato bi lahko pričakovali, da bo na Bassano Open sodelovalo več kakor 9 slovenskih plesnih parov, kolikor jih je od mlajših mladincev do članov v obeh disciplinah iskalo svoje priložnosti v ne tako oddaljenem italijanskem Bassanu.
Članska para Matej in Ana Pritekelj ter Albigese-Pavlič sta se kljub solidnemu plesanju v obeh disciplinah Word Open tekem uspela prebiti samo v 2. kolo in sta bila razmeroma oddaljena od želenega četrtfinala. Bolje sta se odrezala para Bergant-Mesec in Žerjav-Musina, ki sta med starejšimi mladinci končala na 10. in 11. mestu, v standardu pa sta Jure Bergant in Ana Mesec končala na 17. mestu.
Še najbolj zadovoljna sta bila lahko Ivan Jarnec in Ana Ekart, ki sta med mladinci v standardu pristala na 9. mestu, čeprav bi si zaslužila finalni nastop, v latinskih plesih pa sta se prebila v finale in končala na nehvaležnem 7. mestu, čeprav bi si tudi tukaj zaslužila bistveno boljšo uvrstitev.

D.Š.