Slovenski steparji uspešni na EP v Riminiju

V Riminiju (Italija) se je od 25.-27. maja odvijalo Evropsko prvenstvo v stepu, ki se ga je udeležila tudi slovenska step reprezentanca. Tekmovanje je potekalo v Fieri v sklopu italijanskega državnega prvenstva, kjer se bo v 10 tekmovalnih dneh v 6 dvoranah (tekmovanje poteka na 6 odrih hkrati) zvrstilo 30.000 plesalcev vseh plesnih zvrsti (MTP, SLP, RNR …).

Člani so se domov vrnili bogatejši za 2 naslova prvakov, 5 naslovov podpravakov in tri bronasta odličja, uspešni pa so bili tudi mladinci s po 2 zlatima, srebrnima in bronastima odličjima.

Naslov evropskih prvakov so si priplesali mala članska skupina N'taka (PK Lukec) in solist Luka Vodlan (PK Lukec). Naslov podprvakov pa solistka Maruška Avbelj (Društvo Kazina), dvojica Luka in Sebastijan Vodlan (PK Lukec), trio The love haters (PK Lukec), mala skupina Long legs&Co (PK Bolero LJ) in formacija Lord of time (PK Bolero LJ). Z bronastim odličjem so se okitili solistka Nuša Kancilja (PK Bolero LJ), dvojica Sara Živković in Nuša Kancilja (PK Bolero LJ) in trio Three of us (PK Bolero LJ).

Naslova mladinskih evropskih prvakov sta šla tokrat v Krško, in sicer k solistu Amadeju Jankoviču in dvojici Brina Lukež – Amadej Jankovič (PK Lukec). Srebrne medalje so si priplesali solistka Ajda Krivec (PK Miki Domžale) in mala skupina Living room (PK Forma), 3. mesto pa solistka Sara Jurkas Omerzo (PK Lukec) in dvojica Liza Steiner in Neja Petrič (PK Forma).

Vsem reprezentantom in njihovim trenerjem iskreno čestitamo in želimo veliko sreče na svetovnem prvenstvu.