Slovenska reprezentanca iz Pecsa s 34 medaljami

Pecs, Madžarska – 22.-24. 10. 2012: Svetovno prvenstvo v street dance showu in svetovni pokal v disco danceu

V Expo centru na Madžarskem, v univerzitetnem mestu Pecs, se je zbralo 850 plesalcev iz 11 držav. Slovenska odprava je štela 400 plesalcev, ki so v treh tekmovalnih dneh zbrali 34 odličij, pri čemer je kar 11-krat zadonela slovenska himna.

Na svetovnem prvenstvu v street dance showu se je kot prva zmage veselila nova pionirska svetovna prvakinja solistka Nives Miško (PK Zeko), naslova mladinskih podprvakov se je veselila street formacija In da hood (PD BPS Radovljica) in naslova pionirskih podprvakov street mala skupina No name (PK Idrija). Na tretjo stopničko pa so se povzpeli mladinska street formacija Modern art (ŠKDP Maestro), mladinska street mala skupina Scary movie (PK M) in street solistka pionirka Blažka Brodnjak (PK Bolero Ljubljana).

Drugi tekmovalni dan smo mladinskega svetovnega prvaka dobili med street dance show solisti, in sicer je to Luka Mravlje (ŠKPD Maestro), poleg njega pa je na 2. stopnički stal Aljaž Strmljan (PK Urška Ljubljana). Bronasto medaljo si je med solistkami mladinkami priplesala Ela Rozina (PK Spot).

Za popolno slovensko zmagoslavje pa so poskrbele mladinske street male skupine, saj so zapolnile vse stopničke in še 4. mesto. Nove mladinske prvakinje so plesalke skupine Jamaica has a bobsled team (PK Idrija), podprvakinje so plesalke skupine School detention (Pro dance studio Ljubljana), 3. so bile Marine girls (PD BPS Radovljica) in 4. Circus Animals (PK Bolero Ljubljana).

Zadnji dan, ko so tekmovali še člani in mladinske dvojice, je Slovenija dobila nove svetovne prvake med street solistkami, kjer je Urška Rubin (PK Zapleši si) ubranila lanskoletni naslov, med solisti je zmagal Urban Tratnik (ŠKPD Maestro), med dvojicami sta slavila Hana Huč in Andraž Grulja (ŠKDPS Novo mesto) ter med malimi skupinami Dr Martin's asylum (PD BPS Radovljica). Zmagala je tudi mladinska dvojica Melanie Mekicar in Brina Brodnjak (PK Bolero Ljubljana).

Naslove podprvakov so si priplesali formacija Lovecrime (PD BPS Radovljica), mala skupina Magic door (ŠKDPS Novo mesto), solistka Naja Rebec (ŠKDP Maestro) ter mladinska dvojica Lara Turšič in Eva Vidmar (ŠKDP Maestro). Na 3. stopničko pa so se povzpeli – mala skupina Angry birds (PK Bolero Ljubljana), solistka Brina Brecelj (K Plesna dimenzija) ter mladinska dvojica India Karlatec in Luka Kotnik (PK Urška Ljubljana).

Zelo uspešni so bili tudi disco plesalci

Tamara Tavčar (PK Urška Ljubljana) je zmagala med disco solo mladinkami in Luka Kotnik (PK Urška Ljubljana) med disco solisti mladinci. Srebrno medaljo sta si med mladinskimi disco dvojicami priplesali sestri Eva in Špela Vidmar (ŠKDP Maestro), 3. mesto pa mladinska disco dvojica India Karlatec in Luka Kotnik (PK Urška Ljubljana), članica Tjaša Gazdag (PK Zeko) je bila 2., medtem ko je njena klubska kolegica Nives Miško med deklicami zmagala. Tjaša je tekmovala tudi v dvojici s Tjašo Štornik (PK Zeko), tekmovanje sta zaključili na 3. stopnički. Članski mali skupini sta si priplesali 2. – Disco team (PK Zeko) in 3. mesto – Spider (ŠKD Klub Plesni val Celje). 

Ostale odlične uvrstitve naših plesalcev (veliko finalnih do 7. mesta), lahko pogledate na spletni strani PZS v rubriki on-line rezultati kot tudi spletni strani IDO.