Slovenci zlati tudi na SP v Bochumu

Včeraj, 28. 9. 2014, se je v Bochumu (Nemčija) zaključilo Svetovno prvenstvo v hip hopu, electric boogieju in break danceu. In tudi s tega prvenstva se Slovenci vračajo kot prvaki.

Naslovu evropskih prvakov je hip hop formacija SoFly (ŠKDPS Novo mesto) dodala še naslov svetovnih prvakov. Kot svetovna prvaka sta bila okronana tudi tekmovalca dvojic v electric boogijeu Andraž Mrak in Dejan Djurovič (PK Miki Domžale), slednji si je priplesal še 3. mesto med solisti. Novi svetovni prvak v break danceu pa je Tomi Činej (Klub V. I. P.), ki mu je družbo na stopničkah, in sicer na 3. mestu, delal Aleš Ivanuša (PK Zeko). Oba plesalca sta si priplesala tudi medalji v betlih skupin, in sicer Tomi z VIP Go-breakersi (Klub V. I. P.) za naslov podpravkov, in Aleš s skpino Generic crew (KUD Superstar) za 3. mesto.

Po medalji, in sicer za 3. mesto, je posegla tudi otroška hip hop mala skupina Game over (ŠKDPS Novo mesto), do naslova mladinskih svetovnih podprvakov so pribetlali Funky rockerzi (PK Jasmin), 2. mesto pa so si priplesali tudi člani članske 2 hip hop formacije Dangerous (ŠKDPS Novo mesto).

Poleg naštetih medalj si je slovenska reprezentanca priplesala lepo število finalnih uvrstitev tik pod stopničkami. Več v rubriki Rezultati. Vsem reprezentantom ter njihovim trenerjem in koreografom iskreno čestitamo, fotoutrinke, ki jih je zabeležil vodja ekipe Dejan Zečević, pa si poglejte v Galeriji.