Slovenci za zaključek sezone s SP z 11 medaljami

V Mikolajkiju na Poljskem se je v soboto, 13. 12. 2014, zaključilo Svetovno prvenstvo v jazz baletu, modernu in baletu. Prvenstva se je poleg reprezentanc iz 23 držav udeležila tudi slovenska, ki je štela več kot 100 članov. Vodja ekipe je bila Suzana Mlakar.


Letošnja sezona je za Slovence izjemna, predvsem kar se tiče osvojenih naslovov prvakov in števila zbranih medalj na evropskih in svetovnih prvenstvih, in tak je bil tudi zaključek. Na SP v Mikolajkiju so plesalci zbrali 11 medalj od tega kar 7 zlatih!

Ponovno so bili absolutno nepremagljivi člani v modernu, saj so od 5 možnih osvojili 4 naslove prvakov, in sicer Jan Ravnik (D Kazina) med solisti, Arnika Matko Juvančič (D Kazina) med solistkami, skupina The need for need (D Kazina) med malimi skupinami in formacija The decadence (D Kazina) med formacijami. Hkrati je bila na stopničkah tudi Patricija Crnkovič (D Kazina), in sicer je nova podprvakinja v modernu, medtem ko je dva dni prej postala že svetovna prvakinja v jazz baletu. Na tretje mesto pa se je povzpela še druga modern mala skupina Everytime we say goodbye (D Kazina).

Prav nič pa niso z dosežki zaostajali mladinci. Mladinska svetovna prvakinja med solistkami je postala Maša Pušnik (D Kazina), lanskoletni naziv pa je ubranila tudi mladinska mala skupina s koreografijo Electricity (D Kazina). Formacija The road to happiness (D Kazina) si je priplesal 3. stopničko.

Do naslova podprvakinj pa je priplesala tudi otroška jazz mala skupina Think (PK Urška LJ).

Seveda pa so slovenski plesalci poleg medalj priplesali tudi veliko uvrstitev v finale in tik pod zmagovalni oder: Neja Horvat (PK Urška LJ) 5. mesto jazz solo mladinke, Lea Razpotnik in Sara Perko (PK Miki Domžale) 6. mesto jazz dvojice mladinci, Sara Medja in Nastja Smukavec (KD Bast) 4. mesto jazz dvojice člani, Tina Turk (D Kazina) 5. mesto modern solo članice, Tian Čehič (PK Bolero LJ) 4. mesto modern solo mladinci, Matic Bizjak (D Kazina) 4. mesto modern solo člani, Zala Perčič in Ema Križnik (D Kazina) 5. mesto modern dvojice mladinci ter Tina Turk in Matej Voušek (D Kazina) 4. mesto modern dvojice člani.

Vsem reprezentantom, njihovim trenerjem in koreografom iskreno čestitamo.

Fotografije so snete z osebnih profilov na socialnem omrežju. Avtor nekaterih fotografij je Eventphotography.eu, nekatere pa so iz osebnih arhivov.