Slovenci so na EP v Kopru zbrali 30 odličij

V koprski Bonifiki je od četrtka, 12. julija do nedelje, 15. julija 2012 potekalo Evropsko prvenstvo v hip hopu, electric boogieju in break danceu, ki se ga je udeležilo več kot 2100 plesalcev iz 28 držav. Slovenska reprezentanca je bila razumljivo najštevilčnejša in je štela 728 plesalcev, ki so v 4 tekmovalnih dneh zbrali kar 30 odličij, od tega 3 naslove evropskih prvakov, kar 6 naslovov mladinskih evropskih prvakov ter naslov prvakov v otroški kategoriji.

Organizatorji prvenstva Fiona's dance company v sodelovanju s Plesno zvezo Slovenije in Občino Koper so zagotovili prenos v živo, tako da ste lahko tudi od doma spremljali dogajanje v dodobra napolnjeni Športni dvorani Bonifika in navijali za svoje favorite. Na MMC-jevem portalu PLES pa ste lahko spremljali tudi dnevne reportaže in intervjuje z medaljisti. Na istem naslovu si lahko ogledate tudi fotografije tekmovalcev.

Naslov evropskih prvakov med članskimi hip hop formacijami so v hudi konkurenci ubranili plesalci PK Bolero s koreografijo Why stop now. Na tretjem mestu so se jim pridružili plesalci KD Bast s koreografijo Bad man, v finalu pa smo imeli še tretjo formacijo, in sicer Body language (ŠPKD Maestro), ki je tekmovanje zaključila na 4. mestu.

Naslov evropskih prvakov smo ubranili tudi med članskimi malimi skupinami, kjer so si zmago priplesale plesalke skupine FTW (PD BPS Radovljica), brnilke naslova Woman power (PK Bolero LJ) so se morale zadovoljiti s 4. mestom, v finalu pa sta bili še dve mali skupini - Reverse (ŠPKD Maestro) na 5. in Chicas (PK Bolero LJ) na 6. mestu.

Himna pa je zadonela tudi ob zmagi break dance solista Aleša Ivanuše (PK Zeko).

Srebrne medalje in naslove evropskih podprvakov so si priplesali electric boogie dvojica Andraž Mrak in Dejan Djurovič (PK Miki Domžale), electric boogie solist Žigan Kranjčan (PK Miki Domžale) in hip hop dvojica Katjuša Premk in Žiga Mlakar (PK Bolero LJ). Med hip hop pari se je na 3. stopničko povzpel tudi par Maja Omerzel in Uroš Jordan (KD Bast).

Bronasto medaljo pa si je pribojeval tudi break tim The Chosen Ones (PK Zeko).

Vse ostale rezultate si lahko ogledate na naši podstrani Moderni tekmovalni plesi - Rezultati.