Slovenci na Poljskem spet presegli pričakovanja

Szczecin (Poljska), 18.–21. 6. 2015 – Slovenska street dance show reprezentanca se je varno in srečno vrnila domov. Za povrhu vsega še s polno mero lepih vtisov in ponosa, saj so si na Evropskem prvenstvu v street dance showu za leto 2015 priplesali kar 9 zlatih, 7 srebrnih in 6 bronastih medalj.

Nova evropska prvakinja med solistkami je Ana VIČIČ (PD LIBERO), prvak med solisti pa Luka MRAVLJE (PK Urška LJ). Naslov podprvakov pa sta si priplesali dvojica Manca GODEC in Eva TEŽAK (D Kazina) ter mala skupina Brides to be (PK M). Uspeh članske reprezentance sta z bronom dopolnila Sara BENDRA (PŠD NLP) in njen klubski kolega Aljaž STRMLJAN.

Uspešno so Slovenijo zastopali tudi mladinci. Zmage so se veselili: solistka Blažka BRODNJAK (PK Bolero LJ), solist Ian LAMPIČ (PD Libero), dvojica Lara NOSAN in Grega LOJEN (PD LIBERO) ter  mala skupina Mad house (PK Bolero LJ). Do slovenskega »pokra« je zmanjkala le stopnička, saj je mladinska formacija Oh my God (PK M) osvojila 2. mesto. Srebrne medalje pa so se veselili tudi plesalci skupine Back to school (PK Pingi International) in dvojica Nia CRLJENKO CIMPERŠEK in Matic MAROLT (PD Libero). Za dodatno veselje je poskrbela še solistka Nika BERLOŽNIK (PK Idrija).

Naši najmlajši člani pa so dokazali, da na mladih svet stoji in da je prihodnost slovenskega plesa obetavna. Zmagali so med solistkami – Lia LAČEN (PK Bolero LJ), medtem ko je bila Teja LAMPE (PK Idrija) 3., solisti – Maj LAVRIČ (PK Bolero LJ) in dvojicami Lia Lačen in Maj Lavrič (PK Bolero LJ), le-tu so Slovenci zapolnili vse stopničke, 2. mesto sta si priplesali Teja Lampe in Vita VELIKANJE (PK Idrija), 3. mesto pa Pia POTOČNIK in Naja KOVAČIČ (PK M). Srebrne medalje so visele okoli vratu plesalcem formacije Modro nebo (PK M) in bronaste plesalcem male skupine Prehistoric kids (PK Idrija).

Vsem čestitamo!

Vse rezultate slovenskih plesalcev pa najdete tukaj.

In še enkrat povabilo na DP 2015 v Medvode, kjer si boste lahko naše medaljiste in finaliste z EP ogledali tudi v živo!