Slovenci na EP na Poljskem najuspešnejša reprezentanca

10.-13. 6. 2015 – Številčna slovenska hip hop, electric boogie in break dance reprezentanca (434 plesalcev) se je preselila na Poljsko, kjer se v Kielcah odvija Evropsko prvenstvo v omenjenih disciplinah.

Za piko na i je slovenska reprezentanca zadnji dan s strani organizatorja prejela posebno nagrado za zmago v številu zbranih zlatih medalj na prvenstvu. Še dokaz več, da so slovenski plesalci na samem vrhu, da so plesna velesila in upravičujejo sloves, da smo Slovenci plesni narod.

Zadnji dan je pripadel mladinskim in članskim hip hop malim skupinam in plesalcem electric boogieja. Evropski naslov je potrdila članska electric boogie dvojica Andraž Mrak in Dejan Djurovič (PK Miki Domžale), med skupinami pa so bile uspešnejše mladinske, saj sta se kar dve uvrstili v finale. Na koncu je naslov mladinskih evropskih prvakov pripadel La famili (PŠD Artifeks), 3. mesto pa skupini New kings (ŠKDPS Špela). Finale si je priplesal tudi mladinski solist v electric boogieju Aljaž Rodič (KUD Superstar).


Slovenci so po medaljah posegli tudi tretji tekmovalni dan. Najprej so si naslov evropskih prvakov med članskimi break teami pribreakali Generic crew (KUD Superstar), na tretjo stopničko pa so se povzpeli V. I. P. Go –breakers (ŠKP Klub V. I. P.), ki so v plesnem dvoboju premagali The chosen ones (PK Zeko). Zlate medalje so si priplesali plesalci PK Bolero LJ, ki so tekmovali med produkcijami s koreografijo 100 shades of B. Na koncu pa je lanskoletni naslov evropskih prvakov ubranila članska hip hop formacija SoFLY (ŠKDPS Novo mesto), medtem ko je bila formacija On and on (PŠD Artifeks) 4. S tekmovanji so zaključili tudi solisti in solistke. Med hip hop mladinkami se je najvišje uvrstila Nina Ukmar (PK ADC Ajdovščina) s 5. mestom, med članicami pa Jona Slaček (PŠD Artifeks) s 4. mestom.

Tudi drugi tekmovalni dan so bili Slovenci zelo uspešni. Že dopoldan smo stiskali pesti za mladinske break teame. V battlu za 1. mesto je zmago slavil team 007 crew (KUD Superstar in ŠKD Bast), ki je premagal team The Chosen ones jr. (PK Zeko), v battlu za tretje mesto pa je bil uspešnejši team Go-breakers jr. (ŠKP Klub V. I. P.), ki je premagal klubske kolege Is all about freedom. Z nastopi so zaključile tudi otroške hip hop male skupine, kjer so se na najvišjo stopničko povzpeli Extra mini (PK Bolero LJ), 6. mesto v finalu pa si je priplesala mala skupina New girls (ŠKDPS Novo mesto). Popoldan so se pomerili solisti v break danceu. Med člani si je naslov evropskega podprvaka pribreakal Aleš Ivanuša (PK Zeko), med mladinci pa je za bron bogatejši Filip Kovačič (PK Zeko). Zaključilo se je tudi tekmovanje otroških hip hop dvojic, kjer sta slavila Lia Lačen in Maj Lavrič (PK Bolero LJ). Svoje znanje so pokazale tudi članske 2 hip hop male skupine, kjer je beri prejšnjih let odličje za 2. mesto dodal  Jagodni izbor (ŠKDPS Novo mesto). Precej veselo pa je bilo v tekmovanju mladinskih formacij, saj so se vse tri slovenske uvrstile v finale. Z zlatom so se okitili plesalci formacije Make it rain (PK Bolero LJ), medtem ko so tik pod stopničkami tekmovanje zaključili Tear the roof off (PŠD Artifeks), Can't stop (ŠKDPS Novo mesto) pa so osvojili 6. mesto.

V sredo, 10. 6. 2015, je potekal prvi tekmovalni dan, ki je bil za Slovence zelo uspešen. Na evropski prestol med članskimi dvojicami sta se ponosno povzpela Jona Slaček in Jaka Rajšter (PŠD Artifeks). Med mladinskimi dvojicami smo na stopničkah zaploskali kar dvema dvojicama, novima mladinskima evropskima prvakoma Izi Černe in Boru Prokofjevu (PŠD Artifeks) ter Melani Mekicar in Brini Brodnjak (PK Bolero LJ), ki sta postali mladinski podprvakinji. V finale pa sta se uvrstila tudi Hana in Kostja Komel Nardin (ŠPK Kreart), osvojila sta 6. mesto. Naslova otroške podprvakinje med solistkami pa se je razveselila Lia Lačen (PK Bolero LJ). Z nastopi so zaključile tudi že otroške hip hop formacije. Tudi v tej disciplini smo dobili medaljiste in finaliste. Formacija Home run (PK Bolero LJ) si je priplesala 3. mesto, medtem ko je formacija Little dance beasts (ŠKDPS Novo mesto) zasedla odlično 5. mesto.

Čestitke!

In vabljeni vsi, da si naše uspešne plesalce ogledate v živo na prihajajočem državnem prvenstvu v Medvodah.