Slovenci iz Ustija z 31 medaljami

Usti nad Labo (Češka), 18. do 21. 9. 2014 – Svetovno prvenstvo v street dance showu in svetovni pokal v disco plesih

Kmalu po uspehih show dance plesalcev v Pragi, se je slovenska – tokrat street in disco – reprezentanca ponovno podala na Češko, tokrat v Usti, da bi se potegovala za naslove svetovnih prvakov v street dance showu in za zmage svetovnega pokala v disco plesih. Slovenski plesalci so tokrat res pometli s konkurenco in se domov vrnili z 31 osvojenimi medaljami, od tega s kar 13 naslovi svetovnih prvakov!

V absolutni kategoriji, torej med člani, so novi svetovni prvaki: solist Marko Milošević (ŠKD Maestro), solistka Brina Brecelj (Klub plesna dimenzija), dvojica Hana Huč in Andraž Grulja (ŠKDPS Novo mesto), mala skupina The Pharaohs (ŠKDK Plesni val Celje) in formacija Recycle (D Kazina). Da, člani so zmagali v prav vseh disciplinah, poleg tega pa so se veselili še 2. mesta Davida Šimunoviča (PD BPS Radovljica) med solisti, 2. mesta Vanese Krenker in Kristjana Terglava (ŠKDK Plesni val Celje) med dvojicami in 2. mesta male skupine Barbershop (ŠKDPS Novo mesto).

Odlični so bili tudi mladinci. Solistke so osvojile vse tri stopničke! Mladinska svetovna prvakinja je tako Ana Vičič (PD Libero), naslov mladinske podprvakinje je osvojila Nika Brložnik (PK Idrija), 3. je bila Ela Rozina (PK Spot).  Tudi solista sta si priplesala naslova mladinskega prvaka in podprvaka. Zmagal je Luka Mravlje (ŠKD Maestro), 2. pa je bil njegov klubski kolega Jakob Rakovec. Vse tri stopničke so zasedle tudi mladinske dvojice. Na najvišjo sta se povzpela Nika Gomezel in Nace Novak (PD BPS Radovljica), na 2. Matic Marolt in Grega Lojen (PD Libero), na 3. Laura Zendzianowsky in Larisa Tanšek (ŠKDK Plesni val Celje). Enako je bilo tudi pri malih skupinah. Prvaki so I remember (ŠKDPS Špela), 2. mesto je osvojila skupina Story about the rain (PD BPS Radovljica), 3. stopničko pa Gasgas (PK M). Zmago in 2. mesto sta osvojili tudi formaciji Spring cleaning (PK M) in Good old times (PK Miki Domžale).

Dobili pa smo tudi tri prvake v kategoriji otroci, in sicer solistko Tejo Lampe (PK Idrija), dvojico Tinkaro Pavšič in Danajo Lampe (PK Idrija) ter malo skupino Time Machine (PK Idrija), medtem ko je dvojica Lia Lačen in Maj Lavrenčič (PK Bolero LJ) zasedla odlično 3. mesto.

Pokal za 1. mesto je prejela tudi produkcija Time Machine (PK Urška Postojna), medtem ko si je mini produkcija iz PK Evora – Dream big crew – priplesala 3. mesto.

Če smemo zapisati, da so (bile) vrhunske uvrstitve v disciplini street dance show glede na pretekla leta pričakovane, pa smo še posebej veseli  vrhunskih rezultatov v disco danceu. Zmago na tekmi svetovnega pokala med mladinkami si je priplesala solistka Janja Gomboc (PK Zeko), med solistkami članicami pa smo imeli kar dvoje stopničke, in sicer na 2. mestu Tjašo Gazdag (PK Zeko) in na 3. mestu Tamaro Tavčar (PK Urška LJ). Velik napredek slovenskih disco plesalcev pa pomeni predvsem 3. mesto mladinske formacije Disco team (PK Zeko). Vsi rezultati so odličen obet pred SP v disco plesih, ki bo sredi oktobra v Torinu.

Galerija slik