Slovencem tretji zaporedni naslov svetovnih prvakov med članskimi formacijami

Slovenska reprezentanca se je za 5 dni (12.-16. 10. 2011) preselila v Gradec, kjer je potekalo Svetovno prvenstvo v hip hopu, electric boogieju in break danceu. V Stadthalle Graz se je pomerilo 4000 plesalcev iz 35 držav.

Že prvi tekmovalni dan sta si Nika Bolčič in Gašper Kunšek (PD Blejski plesni studio) priplesala naslov mladinskih svetovnih prvakov med dvojicami, s čimer sta ubranila lanskoletni naslov. To pa ni bil edini uspeh, saj so si bronaste medalje priplesali še članska dvojica Manca Zajec in Miha Furlan (KD Bast), mladinski break team Go-breakers Pantheras (AGK Panter) in pionirski hip hop solist Michel Obenga Kany (PK Urška LJ). Pionirska hip hop solistka Maja Sterle (PK Evora) je s 4. mestom za las zgrešila stopničke, v finalu pionirskih hip hop formacij pa smo navijali za kar dve - Mini jungle (PK Bolero LJ) na 4. mestu in What's my name (ŠKD Plesni studio Novo mesto) na 6. mestu.

Medalje tudi drugi tekmovalni dan, in sicer za pionirsko electric dvojico Žiga Colariča in Nika Komaca (PK Miki Domžale) ter pionirsko malo skupino Happy pupe (PK Bolero LJ). Uspeh so s 4. mestom dopolnile F-jevke (PD Blejski plesni studio), članski break solist Aleš Ivanuša (PK Zeko) s 5. mestom in mladinska electric dvojica Anja Štefančič in Janez Štrukelj (PK Miki Domžale) prav tako s 5. mestom.

Nika in Gašper sta se tretji dan izkazala tudi kot solista. Nika Bolčič (PD Blejski plesni studio) si je priplesala naslov mladinske svetovne prvakinje, Gašper Kunšek (PD Blejski plesni studio) pa naslov mladinskega podprvaka. Na 6. mesto se je uvrstil njun klubski kolega Gašper Pregelj. Bronaste medalje sta se razveselili pionirki Laura Višnjar in Maja Štucin (PD Blejski plesni studio), 4. mesta pa mladinska formacija Money makes the world go round (PK Bolero LJ).

Plesalci electric boogija so uspešno tekmovali tudi 4. tekmovalni dan, ko je pionir Žiga Colarič (PK Miki Domžale) osvojil srebrno medaljo, njegov klubski kolega Niko Komac pa 4. mesto. Za las so stopničke zgrešili The chosen ones (PK Zeko) - članski break dance team.

Tudi zadnji dan so slavili Slovenci. Članski hip hop formaciji Maestro Crew (ŠKPD Maestro) je tretje leto zapored uspelo osvojiti naslov svetovnih prvakov, 4. mesto si je med 50 formacijami priplesala formacija Look at me now (PK Bolero LJ). Po bronu sta ponovno posegla Andraž Mrak in Dejan Djurovič (PK Miki Domžale) med electric dvojicami. Pa tudi mladinska hip hop skupina FTW Anime (PD Blejski plesni studio) se je povzpela na 3. stopničko.

Vsem članom reprezentance iskrene čestitke za navdušujoče rezultate! Vse slovenske rezultate si lahko ogledate tukaj.