Slovenca nepričakovano VICE POKALNA PRVAKA

PLESNO MESTO in PLESNI KLUB M smo na Vrhniki izvedli "FINALE SVETOVNEGA POKALA v ROCK N ROLL-u", ki ga je obiskal tudi predsednik Borut Pahor ter Francoski in Bolgarski ambasador z družino. Na tekmovanju je sodelovalo 18 držav in skoraj 400 plesalcev. Tekmovanju smo dodali rdečo nit skozi show program na temo ikone Rock n Rolla - Elvisa Presleja, katerega glasbo v originalih in priredbah so izvajali Rok n band in Sam's fever. Seveda pa PLESNO MESTO in ČUKI vedno še kaj dodamo in tokrat je bila to res masovna plesna točka na skladbo Čukov Rock n Roll za zmeraj in hudomušno smo se dotaknili še ene ikone - tokrat filma; Merilyin Monroe.
Plesalci so tekmovali v vseh treh starostnih kategorijah (mlajši in starejši mladinci in člani). Slovenijo je zastopalo 29 plesnih parov in smo bili tako že po udeležbi na lepem tretjem mestu, največ je bilo Rusov in za njimi Madžarov. Plesni pari so merili svoje plesno in akrobatsko mojstrstvo že od 10 ure dopoldan in tekmovanje se je zaključilo ob 21:30h.
Slovenija je znova zabeležila še en fantastičen rezultat, saj sta Tjaša Pintar in Miha Matečko stala na stopničkah - postala sta viceprvaka, kar je njun največji rezultat doslej. Tokrat sta bila stopničko višje le Alen Mikič in Ana Silaj, ki sicer sta upravičila sloves 4x Svetovnih in Evropskih prvakov, a šarm Tjaše in Mika je navdušil celo dvorano. Tjaša in Miha plešeta srčno, hkrati pa tudi tehnično brezhibno in z res pravo ljubeznijo do plesa, glasbe. Slovenska sta torej viceprvaka po "sodniških ocenah", a tako rekoč "prvaka publike", ki pa še zdaleč ni bila le Slovenska, saj je bilo na tribunah več kot polovica gostov iz tujine.
Prireditev je bila na voljo v ŽIVO tudi preko spleta in pohvale za realizacijo na res visokem nivoju gredo PLESNEM MEST-u, ARNES-u, akustiki Pirman, Video Produkciji Kregar, AMIS-u in režiserju Milanu Završniku. Dej posnetkov v živo je arhiviran tule http://www.vpk.si/rnr.htm , kjer pa bo kmalu na voljo montirana oddaja finalnega dela in show programa.
Vsi rezultati tekmovanja so na voljo tule: http://www.wrrc.org/data/wrrc.org/doc/Results/20131214-ljubljana/index.htm

zapisal: Marko Hren