Šentjur v znamenju zaključnega dejanja projekta ŠPF

Zaključno tekmovanje projekta ŠOLSKI PLESNI FESTIVAL za osnovnošolce zadnje triade se je pričelo že v dopoldanskih urah, saj je si »vstopnico« za nastop najboljših zagotovilo 24 šolskih ekip, 46 posameznikov, 50 plesnih parov v disciplini standardni plesi, 53 plesnih parov v disciplini latinskoameriških plesov in vse šolske plesne produkcije, ki so se predstavile na podorčnem tekmovanju.  OŠ Hruševec Šentjur z mentorico Claudio Rabuza so se izkazali več kot odlični organizatorji že z organizacijo področnega tekmovanja za III. regijo, tokrat pa so še bolj potrudili in pripravili dvorano tako, da je bila prostorna tako za tekmovalce, pregledna za sodnike, kot tudi za gledalce in navijače. Gostitelji so pričakali mentorje ob vhodu, kjer so razdelili štartne številke za nastopajoče in hkrati podelili praktične nagrade Zavoda za šport RS Planica. Pred uradno odtvoritvijo tekmovanja so učenci in učenke OŠ Hruševec Šentjur oblečeni v majice ŠPF-ja z napisnimi tablami v predstavitvenem mimohodu popeljali nastopajoče po plesnem parketu, kjer smo prisluhnili idejni vodji projekta ŠPF, dr.Meti Zagorc in AniMariji (učenka OŠ Hruševec Šentjur), ki je zapela slovensko himno. Po odplesani himni projekta ŠPF je je tekmovanje lahko začelo.
 
Skozi četrfinalna tekmovanja standardnih in latinskoameriških plesov pa vse do finalnih nastopov, so ob krajših premorih sledili nastopi PK Plesni val Celje in II.triade OŠ Hruševec Šentjur. V disciplini STANDARDNI PLESNI sta si v projektu ŠPF za leto 2011/2012 naziv NAJBOLJŠI PLESNI PAR v ST PLESIH priplesala TOMAŽ VADLAN & LARISA PEKLAR iz OŠ VRANSKO TABOR in v disciplini LATINSKOAMERIŠKI PLESI plesni par JURE RECEK & VALENTINA TUŠ iz OŠ VOLIČINA. Tekmovanje plesov v paru smo zaključili z nastopom plesnega para Domen Romih & Neli Čadej, ki se že več kot 3 leta ukvarja s športnim plesom in dosega zavidljive rezultate tako v standardnih kot tudi latinskoameriških plesih.
 
Malo predno je ura odbila ena pa so se vsi udeleženci posameznih plesov sprostili v kratkem animacijskem plesnem bloku Jana Marolta, člana skupine Artifex. Po kratki razbremenitvi nastopajočih pa je šlo »zares«. V osmih skupinah je 5 članska sodniška komisija morala na začetku tekmovanja izmed 191 tekmovalcev izbrati 96, ki so se uvrstili v nadaljni krog in tako vse do finala odločili, da naslov NAJBOLJŠE v projektu ŠPF v disciplini POSAMEZNI PLESI (HH,POP in LA) za šolsko leto 2011/2012 priprada DEVANI REITER iz OŠ KOROŠKI JEKLARJI, RAVNE NA KOROŠKEM.
 
Na koncu tekmovanja smo bili še priča izvirnim šolskim plesnim zgodbam, kateri nastopajoči so nas popeljali v svet domišljije. Tako je v disciplini ŠOLSKA PLESNA PRODUKCIJA naslov za NAJBOLJŠO KOREOGRAFIJO pripadalo OŠ PETROVČE, naslov NAJBOLJŠA TEHNIKA OŠ ANTONA AŠKERCA VELENJE in naslov NAJBOLJŠI UMETNIŠKI VTIS OŠ GORIŠNICA. Naslov NAJBOLJŠE ŠOLSKE EKIPE projekta ŠPF v POSAMEZNIH PLESIH (HH,POP in LA) za šolsko leto 2011/2012 so si priplesale učenke iz OŠ IVANA CANKARJA, VRHNIKA.
 
Več rezultatov najdete na http://www.plesna-zveza.si/plesna-rekreacija/solski-plesni-festival-223152/rezultati-drzavnega-prvenstva-osnovnih-sol-2012/