Sekcija MTP razdelila še preostale komplete medalj državnim prvakom 2012

V Športni dvorani Medvode sta od petka, 8. 6. do nedelje, 10. 6. 2012 v organizaciji Plesne zveze Slovenije in Plesnega kluba Bolero Ljubljana potekala drugi del Državnega prvenstva v modernih tekmovalnih plesih in finale Pokala Slovenije v modernih tekmovalnih plesih.

V treh tekmovalnih dneh se je na plesišču zvrstilo skoraj 2000 plesalcev iz 40 klubov. Potegovali so se za naslove državnih prvakov v show danceu, street dance showu, modernu in orientalskih plesih v otroški, mladinski in članski ter članski 2 kategoriji.

Najštevilčnejša je bila udeležba v soboto, ko so tekmovali otroci in mladinci v show danceu in street dance showu. Gledalci so uživali v nastopih 750 plesalcev iz 32 klubov.

Medalje so osvojili plesalci 25 klubov, najuspešneje pa so jih zbirali plesalci Kazine (28 medalj), BPS-ja (25 medalj), Mikija (17 medalj), Bolera (16 medalj) in Urške Ljubljana (10 medalj).

Vse rezultate si lahko ogledate na spletni strani Plesne zveze Slovenije na tej povezavi: Rezultati junijskega DP v MTP.

Že konec tedna pa reprezentanti odhajajo na Evropsko prvenstvo v street dance showu, ki bo v Ustiju nad Labem na Češkem.