S svetovnega pokala v orientalskih plesih s 15 medaljami

Tekmovalke orientalskih plesov so se 18. in 19. maja 2013 udeležile tekmovanja za Svetovni pokal v orientalskih plesih v Bussolengu v Italiji. 28 plesalk je Slovenijo zastopalo odlično, saj so se domov vrnile s kar 15 medaljami. Najvišje stopničke so se razveselile: članska mala skupina The Soul of Cairo (PK Nova Gorica), članska dvojica Aneja in Nastja Černigoj (PK Nova Gorica), solistka mladinka Tamara Borojević (PD BPS Radovljica) in solistka deklica Anastazija Baloh (PD BPS Radovljica).

Srebrno medaljo so si priplesale solistka članica Nika Mlakar (PD BPS Radovljica) tako v orientalskih plesih kot v oriental showu, mladinka Tamara Borojević (PD BPS Radovljica), mladinska dvojica Nika Gliha – Tamara Borojević (PD BPS Radovljica) tako v orientalskih plesih kot v oriental showu, članska dvojica Sara Mlakar in Lea Grujić (PD BPS Radovljica), solistka mladinka Tina Tavčar (PD BPS Radovljica), folk orient članska dvojica Aneja in Nastja Černigoj (PK Nova Gorica) ter članska oriental show mala skupina The Soul of Cairo (PK Nova Gorica).

Na tretje mesto pa so se uvrstile solistka članica Teja Žižmond (PK Nova Gorica) in mladinska dvojica Marija in Tamara Brkić (PD BPS Radovljica).

Več o uvrstitvah slovenskih plesalk v Bussolengu pod rezultati.