Ruše privabile najboljše slovenske plesne pare

V soboto se je večina najboljših slovenskih plesnih parov udeležila letošnjega prvega KVR turnirja v organizaciji PD Samba iz Maribora. Organizatorju turnirja je poleg številčne udeležbe slovenskih plesnih parov uspelo privabiti tudi plesne pare iz sosednje Hrvaške in Italije, ki so še dodatno spodbudili motivacijo plesnih parov in tekmovalni nivo turnirja. Tekmovanje se je zaradi manjših tehničnih težav računske službe PZS in nedoslednosti upoštevanja prijavnih in odjavnih rokov plesnih parov začelo z zamudo, a v nadaljevanju, ko so bile vse težave odpravljene je tekmovanje potekalo nemoteno in brez večjih prekinitev.

V popoldanskem delu tekmovanja se nam je skupno predstavilo 50 plesnih parov vseh starostnih kategorij razreda B in C v ST in LA plesih. Po razglasitvi rezultatov je sledil krajši nagovor predsednika sekcije za SLP, g.Hermana Tomažiča, ki je v nadaljevanju podelil nagrade najboljšim plesnim parom in predstavnikom klubov, ki so si v okviru Pokala Slovenije za leto 2011 priplesali naziv najboljših v disciplini ST in LA plesov za leto 2011  ( http://www.plesna-zveza.si/standardni-in-la-plesi/rezultati-tekmovanj/media/spl_pokal_slovenije_rezultati_2011_koncna.pdf ). Večerni del se je pričel v ritmu koračnice mimohoda 60 plesnih parov. Veselje nad gostovanjem tovrstne plesne prireditve je v odtvoritvenem nagovoru izrazil tudi župan občine Ruše, gospod Uroš Štanc, kot tudi predsednik sekcije SLP, g.Herman Tomažič. Tekmovalno vzdušje je bilo čutiti že ob samem začetku večernega dela tekmovanja, ko so nastopili najmlajši plesni pari. Vzdušje se je stopnjevalo vse do zaključka tekmovanja, ki ga je zaokrožil finalni nastop članskih plesnih parov. Ob dobri izvedbi turnirja pa se je organizator izkazal tudi s podelitvijo praktičnih nagrad in cvetjem najboljšim plesnim parom.

Podrobnejši ogled rezultatov vam je na voljo http://rezultati-plesna-zveza.strokahosting.net/

Foto Mesec: http://fotomesec.dlstudio.si/gallery2/main.php?g2_itemId=50714