Riesa od 1. do 7. decembra prestolnica stepa

 V Erdgas areno so se v prvem decemberskem tednu naselili plesalci stepa, zbralo se jih je 1500, da bi se pomerili za naslove svetovnih prvakov. V Riesi je bila tudi slovenska odprava, resda maloštevilčna, a dobro pripravljena. 

V sredo so svoja tekmovanja zaključili otroci, večino odličij pa je odpotovalo preko luže v Ameriko in Kanado. Slovenci smo imeli v kategoriji otrok le dva solista, in sicer Tristana Bevca (PK Forma) in Tomya Gaberščka Škodo (PK Lukec), ki sta v Riesi tekmovala prvič. Tomy je tekmovanje zaključil na 15. mestu, medtem ko je bil Tristan 17.

S svojimi nastopi so zaključile tudi solistke mladinke. Najuspešnejša je bila Maja Osojnik (D Kazina) na 9. mestu, 11. mesto si je pristepala Sara Jurkas Omerzo (PK Lukec) in le mesto za njo se je uvrstila Ajda Krivec (PK Miki Domžale). Svojo nalogo pa sta opravili tudi Liza Steiner in Neja Petrič (PK Forma), ki sta si med mladinskimi dvojicami priplesali 24. mesto. 

V četrtek so kljub uspešnim in dobrim nastopom tekmovanje zaključili dva mladinska tria - What makes you beautiful (PK Lukec) na 16. in Tschweke 3 (PK Forma) na 20. mestu, mladinski mali skupini - Formiss (PK Forma) na 22. in Cool boys (PK Lukec) na 26. mestu ter solistka članica Klara Kancilja (PK Bolero Ljubljana ) na 27. mestu.

V petek so s tekmovanjem začeli preostali člani. Žal jim kljub vrhunskim nastopom preboj v finala ni uspel. V četrtfinalu sta tekmovanje zaključili solistki Sara Živkovič (PK Bolero Ljubljana) na 16. mestu in Maruška Avbelj (D Kazina) na 22. mestu. Solista Luka Vodlan (PK Lukec) in Amadej Jankovič (PK Forma) sta si priplesala polfinale in si na koncu delila 10. mesto. V polfinalu sta plesali tudi mali skupini Long legs & co. (PK Bolero Ljubljana) in It's swing time (PK Lukec), ki sta osvojili 11. oz. 12. mesto. Formacija California hotel (PK Forma) je osvojila 13. mesto, trio Get Lucky (PK Lukec) 9. in trio Three of us (PK Bolero Ljubljana) 17. mesto. Najbližje finalu sta bila Luka in Sebastijan Vodlan (PK Lukec) med dvojicami, ki sta zasedla odlično 6. mesto, a se je le 5 dvojic uvrstilo v finale. Dvojica Sara Živkovič in Nuša Kancilja (PK Bolero Ljubljana) pa je bila 17.

Tudi letos je bilo izvedeno tekmovanje Battle of the feet, v katerem je Slovenijo zastopal Luka Vodlan (PK Lukec) in osvojil 5. mesto.

Vsem reprezentantom iskreno čestitamo!

V galeriji pa si lahko ogledate nekaj utrinkov, ki sta jih v svoj objektiv ujela Tony Maher in Bojana Vodlan.