Riesa (Nemčija) – Svetovno prvnestvo v show danceu

23.-28. 11. 2015 – Pretekli teden je Riesa po enoletnem premoru ponovno gostila Svetovno prvenstvo v show danceu. Tekmovanja se je udeležilo 2.030 plesalcev iz 26 držav s 5 kontinentov. Slovenska reprezentanca se je na prvenstvo odpravila v polni postavi z 240 plesalci. Ponovno se je pokazala kvaliteta slovenskih plesalcev, trenerjev, koreografov in ostalih sodelujočih, saj je Slovenija zasedla odlično 2. mesto glede na število osvojenih medalj po državah.

 

Če začnemo kar pri odličnih uvrstitvah v članski kategoriji. Pri solistkah je nova svetovna prvakinja postala Arnika Matko Juvančič (D Kazina), viceprvakinja pa Patricija Crnkovič (D Kazina). Naši solisti so dosegli prav posebni uspeh, saj so se prav vsi uvrstili v finale in dosegli naslednje uvrstitve: Jan Ravnik (PK Bolero Lj) – svetovni prvak, Matej Voušek (D Kazina) – 3. mesto, Luka Ostrež (D Kazina) – 4. mesto in Matic Bizjak (PK Bolero Lj) – 6. mesto. Med mešanimi dvojicami sta odlično 4. mesto dosegla Tina Turk in Matej Voušek (D Kazina). Uspehe članov so dopolnile še uvrstitve malih skupin in formacij. Mala skupina Una palabra (D Kazina) je osvojila 2. mesto, finale in končno 5. mesto pa si je priborila formacija It was a beautiful day (PK Bolero Lj).

 

Tudi mladinci so dosegli vrhunske uvrstitve. Maša Pušnik (D Kazina) je postala svetovna prvakinja v disciplini show dance solo mladinke. Tik pod stopničke se je s 4. mestom uvrstila Neja Horvat (PK Urška Lj). Z osvojenim 4. mestom je Kany Michel Obenga (PK Urška Lj) med solisti izenačil uspeh svoje klubske kolegice. Združene moči so Neji Horvat in Kanyju Michelu Obengi (PK Urška Lj) med mladinskimi dvojicami prinesle 3. mesto. Finali sta si priplesali tudi mala skupina Lace (PK Bolero Lj), ki je osovojila 5. mesto, in formacija Mikado (PK Bolero Lj) z osvojenim 4. mestom.

 

Naši najmlajši plesalci so na svetovnem prvenstvu nastopili prvi in s svojimi dobrimi uvrstitvami napovedali odlično svetovno prvenstvo. Tudi v pionirski kategoriji smo med solistkami dobili svetovno prvakinjo, ki je to postala Lana Klemen (D Kazina), na stopničkah pa se ji je s 3. mestom pridružila še Brigita Krašovec (D Kazina). Med dvojicami sta podprvakinji postali Lana Klemen in Liana Mali (D Kazina). Finalni nastop in končno 7. mesto sta si priplesali še Hana Nartnik in Karin Ramovš (PK Bolero Lj). 7. mesto je pripadlo tudi mali pionirski skupini Gardener's flowers (D Kazina). V finalu formacij sta nastopili tudi dve slovenski. Cat people (D Kazina), ki je osvojila 2. mesto, in Slovenia express (PK Forma), ki si je priplesala 5. mesto.

 

Vse uvrstitve naših plesalcev si lahko ogledate TUKAJ.

 

Čestitke prav vsem!