Prvi KV R turnir sekcije SLP v Mozirju

Prvi KV-R turnir v letu 2013 je bil organiziran na nedeljo, 10.marca pod vodstvom PK Mirandance Medvode v športni dvorani Mozirje. Novograjena dvorana je bila razdeljena na tekmovalni del, kjer si je občinstvo ogledalo nastope plesnih parov vseh kategorij in disciplin, preostali del dvorane pa je bil namenjen za ogrevanje in pripravo za nastop. Tekmovanje se je pričelo s kvalifikacijskem  delom  turnirja. 35 plesnih parov vseh kategorij razreda C in B se je uvodoma predstavilo in po končanem standardnem in latinskoameriškem delu je sledila podelitev priznanj in praktičnih nagrad sponzorjev organizatorja nastopajočim.

Večerni del prireditve se je pričel v ritmu koračnice z mimohodom plesnih parov in predstavitvijo sodniške ekipe skupaj z delegatom in vodjo tekmovanja. Sledil je nagovor predsednika plesnega kluba Mirandance in župana mesta Mozirje. Po odtvoritvi večernega dela pa se je tekmovanje lahko začelo. Najštevilčnejša kategorija  je bila kategorija starejših mladincev, ki so se sodniški ekipi predstavili kar trikrat v disciplini LA plesov. Tako smo bila priča plesni zgodbi 50 plesnih parov od mlajše mladinske pa vse do seniorske kategorije. Odmore so zapolnili pevski nastopi (Manja Vačovnik, Toni Acman, Nika in Maja Šuligoj ter Mojca in Katja Brezovnik). Hkrati pa je organizator je poskrbel, da so se lahko tako tekmovalci kot tudi gledalci v času tekmovanja osvežili s pijačo po promocijski ceni in okrepili s pecivom. Na razglasitvi najboljših plesnih parov so bile medalje PZS podeljene na rdeči blazini skupaj z diplomami PZS in praktičnimi nagradami sponzorjev organizatorja.

Podrobnejši rezultati so vam na voljo http://rezultati-plesna-zveza.strokahosting.net /   , medtem ko so vam fotografije na voljo na http://fotomesec.dlstudio.si/galerija/main.php?g2_itemId=92527