Prvi državni prvaki v hip hopu

Novogoriška športna dvorana OŠ Milojke Štrukelj, ki gosti največjo plesno prireditev v Sloveniji, skupno državno prvenstvo treh tekmovalnih sekcij, ki delujejo pod okriljem Plesne zveze Slovenije, in sicer sekcije za moderne tekmovalne plese, za standardne in latinskoameriške plese in za rokenrol, je v soboto, 21. junija, prvi dan prvenstva, dobesedno pokala po šivih. Sobota je bila namreč rezervirana za hip hop in v tej tekmovalni plesni zvrsti smo dobili tudi že prve državne prvake.

Dopoldne so se najprej na plesišče podali najmlajši, kategorija otroci, kjer je med deklicami državna prvakinja postala Kaja Simrajh (PK Bolero Ljubljana), srebro si je prislužila Danaja Ažman (PK Bolero Ljubljana), bron pa Sara Šahinovič (PK Urška Ljubljana). Med dečki je zmagal Urban Marolt (PŠD Artifeks), drugi je bil Patrick Breznik (ŠKPD Maestro), tretji pa Vid Omejec (PK Spot Ljubljana). Med otroškimi malimi skupinami si je naslov državnih prvakov priplesala skupina Game over (ŠKD Plesni studio Novo mesto), podprvaki so postali Extra mini (PK Bolero Ljubljana), tretji pa so bili Xxcute (PK M).

Med mladinskimi dvojicami sta slavili Maša Štucin in Laura Višnar (ŠKD Plesni studio Špela), drugi sta bili Brina Brodnjak in Melani Mekicar (PK Bolero Ljubljana), tretja pa Hana in Kostja Komel-Nardin (ŠPK Kreart).

Najbolj razburljive so bile članske tekme, finala, med njimi tudi v mladinskih formacijah, ki so se odvila v večernem delu. Med mladinskimi formacijami je naslov državnih prvakov šel v roke PK Bolero Ljubljana (Move around), formacija PŠD Artifeks (Tear the roof off) je bila druga, tretje mesto pa je osvojila mladinska formacija PK M (Let's go). Med članicami solo je zmagala Nika Bolčič (PD BPS Radovljica), druga je bila Tjaša Leban (ŠKDK Plesni val Celje), tretja pa Maša Udovč (ŠKD Plesni studio Novo mesto). Med člani solisti je naslov državnega prvaka osvojil Marko Sivka (ŠKDK Plesni val Celje), podprvak je postal Gašper Kunšek (KD Bast), tretje mesto pa je šlo v roke Romana Ureka (KD Bast).

Na plesnem podu so se med seboj pomerili tudi plesalci kategorije člani 2, in sicer je v formacijah zmagal ŠKD Plesni studio Novo Mesto (Dangerous), drugi je bil Pro dance studio Ljubljana (Hipnotic), tudi tretje mesto pa je šlo prav tako v ŠKD Plesni studio Novo Mesto, in sicer formaciji Just for fun. Novomeščani so zmagali tudi med malimi skupinami v tej kategoriji (Jagodni izbor), drugi so bili iz PK Miki Domžale (Chocolate dream crew), tretja pa je bila mala skupina Pro dance studia Ljubljana (Pro danceri).

V znamenju hip hopa bo tudi nedelja, 22. junija, in sicer so na vrsti tekme solo mladink in mladincev, otroških in članskih dvojic, mladinskih in članskih malih skupin ter članskih formacij. Dopoldanski del se bo začel ob 11. uri, popoldanski ob 15.30, po mimohodu plesalcev ob 18. uri pa bodo na vrsti finalne tekme. Najprej bodo na vrsti otroške formacije, nato članske in mladinske male skupine, na koncu pa najprestižnejše članske hip hop formacije.