PODELITEV PRESTIŽNIH PRIZNANJ

V sredo, 30. januarja 2013 ob 19. uri, bo v Festivalni dvorani v Ljubljani potekala slavnostna podelitev nazivov »nagrajenec leta« Plesne zveze Slovenije. Priznanja bodo prejeli skupine, plesni pari in posamezniki, ki so v letu 2012 s svojimi tekmovalnimi dosežki največ prispevali k ugledu slovenskega tekmovalnega plesa doma in v svetu, za tekmovalne dosežke v preteklem letu. Na prireditvi bo potekala tudi podelitev priznanj profesionalnim plesnim parom, ki so člani Združenja plesnih vaditeljev, učiteljev in trenerjev Slovenije (ZPVUTS) in mednarodno tekmujejo v okviru organizacije World Dance Council  (WDC).

Med podelitvijo priznanj se bodo organizatorji z nastopi izbranih posameznikov, parov in skupin sprehodili skozi celotno paleto tekmovalnih plesnih disciplin, v katere je v Plesni zvezi Slovenije vključenih okrog 3.200 registriranih tekmovalcev, od tega po kategorizacijskih kriterijih OKS: 7 športnikov svetovnega razreda, 18 športnikov mednarodnega, 16 športnikov perspektivnega, 49 športnikov državnega in 60 športnikov mladinskega razreda.

Plesna zveza Slovenije podeljuje priznanja za tekmovalne dosežke od leta 2006. Slavnostna prireditev, ki je namenjena promociji slovenskih tekmovalcev in izpostavitvi vidnejših dosežkov, je vedno v začetku leta za preteklo leto. Poleg naziva »nagrajenec leta« bodo podeljeni tudi bronasti, srebrni in zlati znaki za posamične vrhunske rezultate v preteklem letu, o katerih odločajo izvršni odbori posameznih sekcij in se podeljujejo tudi mladincem in seniorjem. Prireditev bodo s predstavitvijo celotne palete tekmovalnih disciplin popestrili nastopi perspektivnih solistov, dvojic, parov in skupin, ki sodijo pod okrilje Plesne zveze Slovenije.

NOMINIRANCI ZA NAGRAJENCA LETA V POSAMEZNI KATEGORIJI

Sekcija modernih tekmovalnih plesov za solistko leta: PETRA ZUPANČIČ (Društvo Kazina; koreografija Mitja Popovski), NAJA REBEC (Športno kulturno plesno društvo Maestro Ljubljana; koreografija Erik Bukovnik), URŠKA RUBIN (PK Zapleši si; lastna koreografija) in KLARA LAINŠČEK (Društvo Kazina; koreografija Mitja Popovski).

Sekcija modernih tekmovalnih plesov za solista leta: LUKA VODLAN (PK Lukec; koreografija Sebastijan Vodlan), JURE GOSTINČAR (Plesno društvo BPS Radovljica; lastna koreografija) in ALEŠ IVANUŠA (PK Zeko Murska Sobota; trener Dejan Zečević).

Sekcija modernih plesov za dvojico leta: KATJUŠA PREMK IN ŽIGA MLAKAR (PK Bolero Ljubljana; lastna koreografija), KLARA LAINŠČEK IN JAN RAVNIK (Društvo Kazina Ljubljana; koreografija Mitja Popovski) in HANA HUČ IN ANDRAŽ GRULJA (Športno kulturno društvo plesni studio Novo mesto; koreografija Marko Stamenković).

Sekcija modernih plesov za malo skupino leta: Modern mala skupina Društva Kazina s koreografijo THE FORCE koreografa Mitje Popovskega, Street Dance Show mala skupina Plesnega društva BPS Radovljica s koreografijo DR MARTIN'S ASYLUM koreografinje Monike Veselčić in Hip hop mala skupina Plesnega društva BPS Radovljica s koreografijo FTW koreografinje Monike Veselčić.

Sekcija modernih plesov za formacijo leta: Hip hop formacija PK Bolero Ljubljana s koreografijo WHY STOP NOW koreografa Žige Mlakarja, Show formacija PK Bolero Ljubljana s koreografijo 400 METROV MEŠANO koreografa Matevža Česna in Street Dance Show formacija Plesnega društva BPS Radovljica s koreografijo LOVE CRIME koreografinja Monika Veselčić).

Sekcija standardnih in latinskoameriških plesov za naziv plesni par leta v kategoriji članov: Matej in Špela KRALJ iz PK Urška Ljubljana, Damir HALUŽAN in Anna MASHCHYTS iz Športnega društva Rolly Maribor,  Miha VODIČAR in Nadiya BYCHKOVA iz PK Pingi Maribor ter Kristijan BURAZER in Martina PLOHL iz PK Urška Ljubljana.

Sekcija standardnih in latinskoameriških plesov za naziv plesni par leta v kategoriji profesionalnih plesalcev WDSF PD: Miša CIGOJ in Nika BAGON iz PK Urška Ajdovščina,  Zoran PLOHL in Tatsiana LAHVINOVICH iz PK Urška Ljubljana ter Luca BUSSOLETTI in Tjaša VULIČ iz PK Pingi Maribor.  

Nominiranci za priznanja profesionalnim plesnim parom, ki so člani Združenja plesnih vaditeljev, učiteljev in trenerjev Slovenije (ZPVUTS) in mednarodno tekmujejo v okviru organizacije World Dance Council  (WDC) so: Domen KRAPEŽ in Monica NIGRO, Andrej ŠKUFCA in Melinda TÖRÖKGYÖRGY ter Jurij in Jagoda BATAGELJ.

Prejemniki znakov PZS pa so:
Matic Bizjak, Sabina Pajmon, Melani Mekicar, Brina Brodnjak, Kevin Mekicar, Staša Tušar, Arnika Matko Juvančič, Nika Bolčič, Gašper Kunšek (znaki sekcije MTP), Luna Vogrič in Jaka Vrevc Žlajpah, formacija Briljantina teens, Helena Gutnik in Miha Japelj (znaki sekcije RNR), Andraž Snoj in Olga Muravskaya, Marcel Vodenik in Naja Dolenc, Jure Bergant in Ana Mesec, Nino Kleindienst in Urška Bencak, Barbara in Vitam Kodelja (znaki sekcije SLP).

Veseli bomo, če se nam boste na slavnostni razglasitvi dobitnikov prestižnih priznanj pridružili tudi vi.

Informacije za medije:

Betka Šuhel Mikolič

041 654 632

pr@plesna-zveza.si; betka@bpr.si