PLESNA ZVEZA SLOVENIJE JE PODELILA PRESTIŽNA PRIZNANJA

Četrtek, 12. februar 2015; Danes zvečer je v Festivalni dvorani v Ljubljani tradicionalno potekala slavnostna podelitev nazivov »nagrajenec leta« Plesne zveze Slovenije. Priznanja so prejele skupine, plesni pari in posamezniki, ki so v letu 2014 s svojimi tekmovalnimi dosežki največ prispevali k ugledu slovenskega tekmovalnega plesa doma. Na prireditvi je Združenje plesnih vaditeljev, učiteljev in trenerjev Slovenije (ZPVUTS) ob svoji 60-letnici podelilo Jenkova priznanja.

V sklopu sekcije modernih tekmovalnih plesov, ki je najštevilčnejša znotraj Plesne zveze, saj združuje več kot 40 disciplin v treh skupinah tekmovalnih plesov, je solistka leta postala PATRICIJA CRNKOVIČ iz Društva Kazina, ki si je s koreografijama Mitja Popovskega priplesala naslov svetovne prvakinje v show danceu in naslov svetovne prvakinje v jazzu. Zlati znak PZS pa so prejele nominiranke Arnika MATKO JUVANČIČ (D Kazina), Nika MLAKAR (PD BPS Radovljica) in Brina BRECELJ (Klub plesna dimenzija MB).


Solist leta v modernih tekmovalnih plesih
je postal JAN RAVNIK iz Društva Kazina, ki je aktualni svetovni prvak v show danceu in modernu. Oba naslova je osvojil z lastno koreografijo. Zlati znak PZS so prejeli nominiranci Marko MILOŠEVIĆ (ŠKD Maestro), Samo KOS POLUTAK (PK Jasmin) in David ŠIMUNOVIĆ (PD BPS Radovljica).

Plesna dvojica leta 2014 sta postala Andraž MRAK in Dejan DJUROVIČ iz PK Miki Domžale, ki sta z lastno koreografijo v letu 2014 osvojila tako naslov evropskih kot tudi svetovnih prvakov v electric boogieju. Prejemnika zlatega znaka PZS pa sta nominirani dvojici Klara LAINŠČEK in Jan RAVNIK (D Kazina) ter Hana HUČ in Andraž GRULJA (ŠKD PS Novo mesto).

Mala skupina leta 2014 je postala skupina Društva Kazina Ljubljana s koreografijo FLY ME TO THE MOON koreografa Mitja Popovskega, ki se je okronala z naslovom svetovnih prvakov v show danceu, in sicer s samimi prvimi mesti. Nominirani sta bili tudi skupini The need for need (D Kazina) in The Pharaohs (ŠKDK Plesni val Celje), ki sta prejeli zlati znak PZS.

V kategoriji velikih skupin oziroma formacij v modernih tekmovalnih plesih pa sta naziv nagrajenec leta prejeli kar dve formaciji. SHOW DANCE formacija iz PK Bolero Ljubljana s koreografijo MIRACLE OF LIFE koreografa Matevža Česna, ki je v letu 2014 slavila tako na evropskem, kakor tudi na svetovnem prvenstvu v eni od paradnih disciplin PK Bolero LJ in njenega koreografa in HIP HOP formacija iz ŠKD PS Novo mesto s koreografijo SOFLY koreografa Žiga Sotlarja, ki je v letu 2014 opravila z vso konkurenco tako na državnem, kakor tudi na evropskem in svetovnem prvenstvu. Zlati znak za nominacijo sta prejeli formaciji The decadence (D Kazina) in Recycle (D Kazina).

Plesni par leta 2014 v članski kategoriji v standardnih in latinskoameriških plesih sta tako kot lansko leto postala Miha VODIČAR in Nadiya BYCHKOVA iz PK Pingi Maribor za osvojeni naslov svetovnih prvakov v kombinaciji 10 plesov v članski kategoriji. Zlati znak PZS pa je prejel nominirani par Kristijan BURAZER in Martina PLOHL (PK Urška LJ).

Dobitniki bronastih, srebrnih in zlatih plaket

Bronasto plaketo Plesne zveze Slovenije za izstopajoče tekmovalne dosežke v letu 2014 so prejeli:

v sekciji standardnih in latinskoameriških plesov (SLP): Miha Žerjav in Valeriya Musina (PK Urška LJ), v kategoriji starejših mladincev za osvojeno 1. mesto na mednarodni tekmi WDSF open LA SM, Podčetrtek, državni prvak v LA plesih v kategoriji SM v letu 2014, Žiga Tantegel in Nuša Črnko (PK Pingi MB),  v kategoriji starejših mladincev za finalne uvrstitve v disciplini ST in LA plesih na 7 mednarodnih WDSF tekmah, državni podprvak v ST plesih in KOMBINACIJI v kategoriji SM v letu 2014, Ivan Jarnec in Ana Ekart (PK Pingi MB), v kategoriji mladincev za uvrstitev v polfinale na SP v kategoriji M v kombinaciji 10 plesov, državni prvak v ST, LA in KOMBINACIJI 10 plesov v kategoriji M v letu 2014.

V sekciji za akrobatski rokenrol (RNR): Tina Rabič in Franci Pevc (ŠPK Akro LJ): v članski kategoriji za osvojeno 8. mesto na svetovnem prvenstvu v kategoriji članov A, Julija Horvat in Luka Brulc (PD Pan Dolenjske Toplice): v članski kategoriji za skupno 4. mesto na članski B svetovni rang lestvici ob koncu leta 2014, Maja Narobe in Jaka Južnič (PK M LJ): v članski kategoriji za uvrstitev v finale svetovnega pokala za člane B v Sočiju in skupno 9. mesto na svetovni rang lestvici ob koncu leta 2014, Luna Vogrič in  Jaka Vrevc Žlajpah PK Briljantina LJ): v kategoriji starejših mladincev za uvrstitev v finale svetovnega pokala za SM v Ljubljani in skupno 7. mesto na svetovni rang lestvici ob koncu leta 2014 in Ajda Zajc in Žiga Vrevc Žlajpah (PK Briljantina LJ): v kategoriji starejših mladincev za uvrstitev v finale svetovnega pokala za SM v Riminiju in skupno 9. mesto na svetovni rang lestvici ob koncu leta 2014.

Srebrne plakete Plesne zveze Slovenije za nadpovprečne tekmovalne dosežke na mednarodnih tekmovanjih v letu 2014  so prejeli:

v sekciji standardnih in latinskoameriških plesov (SLP): Matej Pritekelj in Anja Pritekelj (PK Mirandance Medvode), v članski kategoriji za polfinalno uvrstitev v ST in LA plesih na mednarodni tekmi WDSF open na Slovaškem, državni podprvak v ST plesih in KOMBINACIJI v letu 2014, Tine Kranjc in Saška Ul (PK Pingi MB), v članski kategoriji za polfinalno uvrstitev na mednarodni tekmi WDSF World open ST, Banja Luka in WDSF Int. Open ST, Podčetrtek in Jure Bergant in Ana Mesec (PK Urška LJ), v kategoriji starejših mladincev za uvrstitev v polfinale na SP v kategoriji SM v kombinaciji 10 plesov, državna prvaka v ST plesih in KOMBINACIJI 10 plesov v kategoriji SM v letu 2014.

V sekciji za akrobatski rokenrol (RNR): Katja Duh in Matic Toplak (PK Briljantina LJ) za osvojeno 4. mesto na svetovnem prvenstvu v kategoriji starejših mladincev.

V sekciji modernih tekmovalnih plesov (MTP): JAKOB RAKOVEC (ŠKD Maestro) za 2. mesto na SP v street dance showu med solisti, FILIP KOVAČIČ (PK Zeko) za 2. mesto na EP v break danceu med solisti, MICHEL KANY OBENGA (PK Urška LJ) za 2. mesto na EP v show danceu med solisti in MATIC MAROLT IN GREGA LOJEN (PD Libero) za 2. mesto na SP in 3. mesto na EP v street danceu showu med dvojicami.

Zlato plaketo Plesne zveze Slovenije za vrhunske tekmovalne dosežke na mednarodnih tekmovanjih v letu 2014 so prejeli:

V sekciji standardnih in latinskoameriških plesov (SLP): Miša Cigoj in Nika Bagon (PK Urška Ajdovščina), tekmovalca v profesionalni diviziji za uvrstitev v polfinale SP v kombinaciji 10 plesov.

V sekciji za akrobatski rokenrol(RNR): Formacija Briljantina teens, koreografinje Sindi Vogrič, za osvojeni naslov evropskih prvakov v kategoriji mladinskih formacij.

V sekciji modernih tekmovalnih plesov (MTP): MAŠA PUŠNIK (Društvo Kazina) – mladinska svetovna  prvakinja v modernu, mladinska svetovna podprvakinja v show danceu, ANA VIČIČ (PD Libero) – mladinska svetovna prvakinja v street dance showu med solistkami in 3. mesto na EP v streeet dance showu, NIKA BRLOŽNIK (PK Idrija) – mladinska evropska prvakinja v street dance showu in 2. mesto na SP v street dance showu, NEJA HORVAT (PK Urška LJ) – mladinska evropska prvakinja v show danceu in 3. na SP, LUKA MRAVLJE (ŠKD Maestro) – mladinski svetovni in evropski prvak v street dance showu med solisti, NEJA HORVAT IN MICHEL KANY OBENGA (PK Urška LJ) – mladinska svetovna in evropska prvaka v show danceu med dvojicami, NIKA GOMEZEL IN NACE NOVAK (PD BPS Radvoljica) – mladinska svetovna prvaka v street danceu showu med dvojicami, ŠPELA DUKIČ IN LARA NOSAN (PD Libero) – mladinski evropski prvakinji v street danceu showu med dvojicami, INČI (PK Bolero LJ) – mladinski svetovni in evropski prvaki v show danceu med malimi skupinami in BILJARD (PK Bolero LJ) – mladinski svetovni in evropski prvaki v show danceu med formacijami.

JENKOVA PRIZNANJA za dolgoletno strokovno, več kot 25-letno aktivno delovanje na področju družabnega in/ali tekmovalnega plesa, v vlogah plesnega učitelja ali plesnega trenerja, katerih tekmovalci so/še dosegajo vrhunske tekmovalne rezultate v mednarodnem merilu, v vlogi organizatorjev in funkcionarjev, ob 60-letnici ZPVUTS pa so prejeli: Nataša AMBROŽ, Alenka BOHAK, Branko BOHAK, Natalija IMENŠEK KOCBEK, Mirjam KERPAN IZAK, Rudolf KOCBEK, Franjo KOZAR, Mimi MARČAC MIRČETA, Barbara NAGODE AMBROŽ, Fredi NOVAK, Silvestra PERČIČ, Dimitrij POPOVSKI, Aleš PUŠNIK, Boris REBULA, Albin ŠEŠKO, Danijela ŠKOFIC NOVAK, Cvetka ŠPILJAR, Verena TROFENIK ŠULEK, Mojca URŠIČ, Anita VIHTELIČ, Marko VODNIK, Boris VOVK in Jadran ŽIVKOVIĆ.

Fotografije (Nikola Janusic Photography) s prireditve si lahko ogledate v Galeriji.

Hvala za vašo pozornost.