Plesna sobota v znamenju izobraževalnega seminarja projekta ŠPF

V soboto, 11. decembra 2010 je na Osnovni šoli Ljubečna potekal izobraževalni seminar za izvajalce projekta Šolski plesni festival. Na celodnevni plesni delavnici se je zbralo 32 udeležencev, pretežno profesoric športne vzgoje in razrednega pouka.

Seminar se je pričel s plesno delavnico za najmlajše, ki jo je vodila prof. Nataša Lovše Pepelnak ter nam razložila pomen pozitivne motivacije, pravilnega ogrevanja in spoznavanja osnovnih gibalnih principov skozi igro. V nadaljevanju je Nataša povezano nadaljevala s seznanitvijo in preplesovanje koreografij posameznih plesov za I. triado osnovne šole. Koreografije hip hopa in popa za II. triado in III.triado je z metodičnimi nasveti predstavila Katja Simić, latino plese pa prof. Urška Marinko. Udeleženci so prejeli pisno gradivo, na katerem so bile podane novosti  projekta ŠPF (novosti na spletni strani PZS, ŠPF na FACEBOOKU, himna ŠPF,  ŠPF majice, e-prijava na področno tekmovanje), v zaključni diskusiji pa so udeleženci  imeli možnost vprašanj v zvezi s sojenjem v okviru projekta ŠPF pravila projekta ŠPF.
 
Po odmoru za kosilo je sledila delavnica plesov v paru za vse starostne razrede. V popoldanskem delu seminarja je Karmen Intihar z udeleženci preplesala kombinacije plesov v paru (angleški valček, cha cha cha in tehno swing) za vsako posamezno triado osnovne šole, na koncu pa še kombinacije plesov  v paru za srednje šole (angleški valček, cha cha cha, tehno swing in salsa). Na koncu so se udeleženci naučili še koreografij posameznih plesov za srednjo šolo.

Na seminarju so se udeleženci seznanili z načini poučevanja koreografij s strani izkušenih licenciranih trenerjev športnega plesa in je zato odlična izkušnja za učitelje osnovnih in srednjih šol, da poleg učnega pripomočka, DVD-ja s koreografijami, pridobijo tudi znanja z vidika kako najbolje prikazati koreografije, da bodo učencem smiselne, da si jih bodo hitreje zapomnili in da bodo ob preplesanju plesnih kombinacij še bolj uživali.