Plesali bodo še ves konec tedna

Zadnja dva dneva skupnega državnega prvenstva, ki se ob 60. obletnici Plesne zveze Slovenije odvija v teh dneh v Novi Gorici, bodo odzvanjali podobni ritmi kot ob začetku minulo soboto. Vendar se na plesnem podu tekmovalci tokrat ne bodo pomerili v hipu hopu, ampak v street dance showu. V uličnih plesih bomo lahko navijali tako za soliste, dvojice, za male skupine kot za formacije. Poleg njih bomo lahko danes (28. junija) občudovali tudi  plesalce moderna.

Včeraj so državno prvenstvo sklenili breakerji in plesalci stepa, podelili pa so tudi medalje tekmovalcem v jazzu. V članski kategoriji break danca so zmagali plesalci ŠKPK V.I.P,  tako v break dance teamu, ko je šel naslov državnih prvakov v roke V.I.P. Go-breakers, kot med solisti, kjer je slavil Tomi Činej. Med teami so naslov podprvakov osvojili KUD Superstar (Generic crew), tretji je bil PK Zeko (The chosen ones).  Drugo mesto med člani solo je zasedel Aleš Ivanuša (PK Zeko), tretje pa Sandi Gabrijelčič (ŠKPK V.I.P.).

V jazzu sta med mladinskimi dvojicami zmagali Lea Razpotnik in Sara Perko (PK Miki Domžale), drugi sta bili Ana Ogrin in Neža Ribnikar (Plesalnica studia Bohinj), tretji pa Zara Jesenek Dolinar in Gaja Vrbinc (Kazina Ljubljana). Naslov državnih prvakinj so v kategoriji v jazz duo otroci podelili Lari Šlibar in Neži Lazar (PK Urška Ljubljana), prav tako je le-ta šel v roke PK Urška Ljubljana med mladinskimi jazz formacijami. Isti klub je slavil tudi med  mladinskimi in otroškimi malimi skupinami (Whats your colour in Think). Med mladinci so drugo mesto osvojili plesalci PK Miki Domžale (My book), tretje pa PK Bolero Ljubljana (Mraz). Naslov podprvakov v otroški kategoriji je šel v roke PŠD NLP (Pikepoke).

Med mladinkami solo je v jazzu naslov državne prvakinje osvojila Neja Horvat (PK Urška Ljubljana), podprvakinja je Neža Ribnikar (Plesalnica studia Bohinj), tretja je bila Liza Steiner (PK Forma), med otroci je zmagala Nika Razinger (PD BPS Radovljica), druga je bila Nija Blažan (ŠKDK Plesni val Celje), tretja pa Tia Jagrič (PK Urška Ljubljana).

Zmaga na državnem prvenstvu v članskih step dvojicah je šla v roke Sebastijana in Luke Vodlana (PK Lukec Krško), druga sta bila Ajda Krivec in Amadej Jankovič (PK Forma), tretji pa Dana de Costa in Brina Lukež (PK Lukec Krško). Najvišji naslov so podelili članski step formaciji PK Forma (A little party), članski mali skupini iz PK Lukec Krško (Don't phunk with my heart), otroški mali skupini PK Forma (Navihani Bonbončki), mladinskemu step triu PK Bolero Ljubljana (Tap girls) in otroškemu triu KUD Založba obča kultura (Trio). Med solisti je v članski konkurenci slavil Luka Vodlan, v otroški pa Tomy Gaberšček-Škoda (oba PK Lukec Krško). Med članicami je naslov državne prvakinje osvojila Sara Živkovič (PK Bolero Ljubljana), podprvakinja je postala Maja Osojnik, tretja pa je bila Maruška Avbelj (obe Kazina Ljubljana). Med mladinkami solo je slavila Sara Jurkas Omerzo (PK Lukec Krško).

Medijski sponzor dogodka so Primorske novice.

Fotografije:  https://www.dropbox.com/sh/7mcdlbo80qo18i3/AACz9s77thx_lzRNjt1UNalia, avtor Miha Koron