Pecs, Madžarska – 25.–28. 10. 2012: Evropsko prvenstvo v show danceu

Street in disco plesalci so včeraj v Expo centru na Madžarskem predali štafetno palico show dance reprezentantom. Na EP v show danceu se je zbralo 1.700 plesalcev iz 15 držav.

Slovenci so prvenstvo otvorili zelo uspešno. Pionirka Maša Pušnik (PK Urška Ljubljana) je pionirska evropska prvakinja, 6. mesto pa si je priplesala Jerca Bužga (PK Bolero Ljubljana), Nives Miško (PK Zeko) je bila 12. Prvakinjo imamo tudi med mladinkami, in sicer Stašo Tušar (PK Urška Ljubljana), kateri se je na stopničkah z naslovom podprvakinje pridružila Arnika Matko Juvančič (D Kazina), na 5. mestu je finalni nastop zaključila Patricija Crnkovič (D Kazina). Nastopile so tudi pionirske formacije. Plesalci formacije Under the sea (PK Miki Domžale) so bili 6., formacija To the seaside (PK Urška Ljubljana) se je uvrstila na 11. mesto, 14. mesto pa so si priplesale Vesele nogice (PD BPS Radovljica).

Petkov dan so zaznamovali nastopi pionirjev in mladincev. Naslov mladinskih evropskih prvakov si je priplesala mala skupina The news (D Kazina), le za las pa so bile ob medaljo plesalke skupine Peacocks (PD BPS Radovljica). Tik pod stopničkami sta tekmovanje zaključili tudi Neli Crnkovič in Brigita Krašovec (D Kazina), ki sta tekmovali med pionirskimi dvojicami. Med mladinskimi solisti je novi prvak Matic Bizjak (D Kazina), 5. mesto pa je osvojil Tian Ramčilovič Čehič (PK Bolero Ljubljana). Tekmovalni dan so zaključile pionirske male skupine. V finalu sta bili kar dve slovenski. Little butterfly girls (D Kazina) so si priplesale 6. mesto, Acrons (PK Miki Domžale) po se okitili z bronasto medaljo. Hkrati sta si dve mladinski formaciji Another brick (D Kazina) in Power of elps (PK MIKI Domžale) priplesali finale, ki bo na sporedu jutri.

Mladinski formaciji sta odlično opravili svoje delo. Formacija Another brick (D Kazina) je ubranila lanskoletni naslov mladinskih evropskih prvakov,  medtem ko si je formacija Power of elps (PK Miki Domžale) priplesala 4. mesto.  Matic Bizjak in Sabina Pajmon (D Kazina) pa sta si priplesala še naslov mladinskih evropskih prvakov med pari. V Slovenijo so tako odšli prav vsi naslovi mladinskih evropskih prvakov! Med članskimi malimi skupinami smo prav tako imeli 2 finalista. Coctail (PK Bolero) je novi evropski podprvak, medtem ko so plesalci Pandora's box (PK Urška LJ) osvojili 3. mesto. Tekmovali so tudi člani 2. Mala skupina Negro y rojo (PK Bolero) je zmagala, na 3. mesto pa se je uvrstila skupina Blues sisters (PF Forma). Med formacijami člani 2 je bila formacija Slovenian hens (PK Forma) zlata. Jutri pa bomo navijali za dve članski formaciji, ki sta že v finalu – High voltage (PK Miki Domžale) in 400 meters medley (PK Bolero), solistke in dvojice.

Tudi zadnji dan smo poslušali slovensko himno. Nova evropska prvaka med dvojicami sta Klara Lainšček in Jan Ravnik (D Kazina), podprvakinji pa sestri Staša in Ingrid Tušar (PK Urška Ljubljana), 6. mesto sta si priplesali sestri Teja in Sandra Rupnik (PK Bolero Ljubljana). Med solistkami so bile vse tri slovenske tekmovalke, vse prihajajo iz D Kazina, na stopničkah. Zmagala je Petra Zupančič, podprvakinja je Klara Lainšček, bron pa je osvojila Nika Horvat. Tudi članska formacija je ubranila lanskoletni naslov. Stari novi prvaki so 400 meters medley (PK Bolero Ljubljana), formacija High voltage (PK Miki Domžale) pa je tekmovanje zaključila na odličnem 6. mestu.